ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
IKTEO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Σκουρλέτης: Ανοίγει θέμα ευρύτερων αλλαγών στο χωροταξικό του Καλλικράτη μέσω Βελβεντού. Τρεις νέοι δήμοι στη Δυτ. Μακεδονία

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών του Βελβεντού. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κοζάνης, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Μίμης Δημητριάδης και Θεμιστοκλής Μουμουλίδης.

Τα μέλη της Επιτροπής παρουσίασαν τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και διατύπωσαν το διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας του Βελβεντού για την επανασύσταση και ανεξαρτησία του Δήμου τους.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι το θέμα του Βελβεντού θα εξεταστεί εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αναγκαία αναμόρφωση του «Καλλικράτη», για τη λειτουργική διευκόλυνση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης και αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα θέση της κυβέρνησης ήταν ότι οι αλλαγές θα ήταν “οριακές”.

Ωστόσο με τη δήλωση του ο κ. Σκουρλετης φαίνεται να ανοίγει θέμα “ευρύτερων αλλαγών”.

Για «ευρύτερες αλλαγές» στο χωροταξικό του Καλλικράτη είχε ανοίξει θέμα ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όταν από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών είχε μιλήσει ακόμη και για «1000 δήμους» από τους 325 που είναι σήμερα.

Βεβαίως, με τις «ευρείες αλλαγές» στο χωροταξικό του Καλλικράτη έχει διαφωνήσει η ΚΕΔΕ.

Στο μεταξύ οι βουλευτές Κοζάνης, οι Τοπικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στην  ίδρυση 3 νέων δήμων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Για το Δήμο Βελβνεντού, για το Δήμο Βοΐου (Νεάπολη, Τσοτύλι και οι κοινότητες της περιοχής) και το Δήμο Βασιλίτσας όπως ανακοινώθηκε το 2010. Δηλαδή με τους πρώην δήμους Θ. Ζιάκα, Αγίου Κοσμά, Γόργιανης και τις 7 ορεινές Κοινότητες, Δοτσικού, Μεσολουρίου, Σαμαρίνας, Σμίξης, Αβδέλλας, Φιλιππαίοι και Περιβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών συμφώνησε ομόφωνα για την ίδρυση Δήμου Βασιλίτσας ενώ σύμφωνη είναι και η γνώμη του βουλευτή κ. Χρήστου Μπγιάλα και του αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Σημανδράκου.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS