Θέμα
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: Aίτημα για έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κοζάνη 23.5.2016

Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» αίτημα για έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Πρόεδρε,

Ο Συνδυασμός μας είχε με έμφαση ζητήσει στις 26 Φεβρουαρίου του 2016 την διεξαγωγή έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που τότε είχε μόλις κτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

Από τότε επισημάναμε  ότι το θέμα αυτό δεν επρόκειτο να αποτελέσει μια προσωρινή κατάσταση που θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με αποσπασματικές κινήσεις των Δήμων, της Εκκλησίας και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Είχαμε επίσης τονίσει ότι «η κατάσταση κινδυνεύει να παγιωθεί και είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να υπάρξει ένας σχεδιασμός σε περιφερειακό τουλάχιστον επίπεδο, πολύ περισσότερο που η Περιφέρεια ως δεύτερος βαθμός Aυτοδιοίκησης έχει την μέγιστη ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας»

Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε τότε και σήμερα βιώνουμε μια απίστευτη και επικίνδυνη πραγματικά κατάσταση, όπου φιλόξενες τοπικές κοινωνίες, όπως αυτή του Δήμου Γρεβενών, να αναστατώνονται και να αντιδρούν από ξαφνικές «αποφάσεις» που παίρνονται ερήμην τους και με την Περιφερειακή Αρχή απλό θεατή, να προκαλεί περισσότερη σύγχυση από αυτή που καλείται να διαχειρισθεί.

Η διάχυση ανεπίσημων και επίσημων πληροφοριών και η μεγάλη αναστάτωση που προκαλείται πλέον στους πολίτες όλη της Περιφέρειας δεν αφήνει κανένα περιθώριο απραξίας και εφησυχασμού.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε για άλλη μια φορά την Περιφερειακή Αρχή να συγκαλέσει έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο προτείνουμε να διεξαχθεί στα Γρεβενά, προκειμένου να τεθούν επίσημα και ανοικτά, όλα τα στοιχεία που η Περιφερειακή Αρχή γνωρίζει σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που θα κληθεί να φιλοξενήσει η Δυτική Μακεδονία.

Επίσης την καλούμε να θέσει υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου τον συνολικό Περιφερειακό Σχεδιασμό για την εγκατάσταση και την εξυπηρέτηση των προσφύγων,

Από την πλευρά μας είμαστε βέβαιοι  ότι οι Δυτικομακεδόνες  θα δικαιώσουν την ιστορική τους μνήμη και θα σταθούν αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Ως Συνδυασμός είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε οποιαδήποτε απόφαση φιλοξενίας προσφύγων εφόσον αυτή:

  • θα στηρίζεται σε ένα συγκροτημένο Σχέδιο,
  • θα διασφαλίζει την αρχή της πληθυσμιακής αναλογικότητας ως προς τον αριθμό των προσφύγων που η Περιφέρεια θα φιλοξενήσει και
  • θα εφαρμόζει την αναγκαία διασπορά του πληθυσμού των προσφύγων, αναλογικά, σε όλη  την Περιφέρεια και στις τέσσερις (4) Περιφερειακές της Ενότητες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά η πρότασή μας θα εισακουσθεί και η Περιφερειακή Αρχή θα σταθεί στο ύψος της περίστασης, θα ξεφύγει από την επικίνδυνη στάση της άκριτης κυβερνητικής στήριξης που σήμερα προσφέρει και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Περιφέρειας και των Πολιτών της αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αναλογούν

Με εκτίμηση

 

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Σχετικά άρθρα

Θέμα
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS