Κινηματογράφος Γρεβενών

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
SECUTIRY
tsiarsiotis
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών σχετικά με το θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ.

 Θέμα:    Ψήφισμα σχετικά με το θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ.

 Ο Δήμος Γρεβενών με την αριθμ. 3/2018 κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με το θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. το περιεχόμενο του οποίο έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. και η εντυπωσιακή συσπείρωση των Ελλήνων στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου πέρα από τις όποιες πολιτικές ερμηνείες αναδεικνύουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα.

Εδώ και χρόνια είναι πάγια η απαίτηση της ελληνικής πλευράς να σταματήσει η γείτονα χώρα την ανθελληνική προπαγάνδα και να απαλείψει επιλήψιμα σημεία από το Σύνταγμά της με σαφείς αναφορές για «μακεδονική μειονότητα» στη βόρειο Ελλάδα. Τα δίκαια αυτά αιτήματα όχι απλά δεν ικανοποιήθηκαν αλλά επανέρχονται σήμερα πάλι στο προσκήνιο με την ίδια δυναμική και θράσος και επιτάσσουν στην Ελλάδα τη μοναδική στάση που οφείλει να τηρεί.

Συνεπώς:

  1. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα ενός λαού στη συγκρότηση μιας εθνικής ταυτότητας, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να καπηλεύεται αναγνωρισμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες πραγματικότητες. Αυτές οι τακτικές θέτουν σε κίνδυνο τις ειρηνικές σχέσεις που οφείλουν να έχουν οι όμοροι κυρίως λαοί.
  2. Επιβάλλεται, αν επιθυμεί η γείτονα χώρα μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν υποκρύπτονται επεκτατικές βλέψεις – να απαλείψει από το Σύνταγμά της κάθε αλυτρωτική αναφορά παρέχοντας εγγυήσεις για τη σύννομη μελλοντική της στάση.
  3. Λαμβάνοντας υπόψη τις τακτικές της γείτονος χώρας είναι αναγκαίο να γίνουν αυστηρές συστάσεις από όλους τους αρμόδιους εθνικούς και διεθνείς φορείς και αυτές να συμπεριληφθούν στα επίσημα προς συμφωνία κείμενα.
  4. Ολοκληρώνοντας, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία ή παραγώγου ή σύνθετου αυτού και απαιτούμε να απαλειφθεί από όλα τα θεσμικά κείμενα και τα επίσημα έγγραφα της σκοπιανής κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Πασχαγιαννίδης Αχιλλέας

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή
SPONSORS
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Grevenamedia @facebook

Αναγνώστου Ιωάννης