ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Αναγνώστου Ιωάννης
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ
Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Ψηφιακό αλαλούμ συνέχεια σε όλη τη χώρα. Ο Χ. Μπγιάλας κατέθεσε για το θέμα σχετική ερώτηση στη βουλή

Η αποκάλυψη του «Π» για το ψηφιακό χάος στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Μετά τις ακριτικές περιοχές, αποκαλύπτεται πως και άλλες περιοχές της χώρας δεν έχουν ψηφιακό σήμα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νομού Χανίων, μεγάλο μέρος του οποίου δεν καλύπτεται τηλεοπτικά λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Οι κάτοικοι μέχρι σήμερα βλέπουν αναλογική τηλεόραση από τους παλιούς πομπούς που είχαν εγκατεστημένους οι δήμοι, αλλά η πρόσφατη κακοκαιρία έριξε τους αναμεταδότες, με αποτέλεσμα στον μισό νομό να έχει πέσει μαύρο. Στις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων ο δήμος απαντά πως νομικά δεν έχει δικαιοδοσία να παρέμβει στην ψηφιακή μετάβαση ή να εγκαταστήσει ψηφιακούς αναμεταδότες με δική του ευθύνη.

Για το θέμα του προβληματικού ψηφιακού σήματος της Digea σε πολλές περιοχές της χώρας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας. Σημειώνοντας την υποχρέωση της Digea να καλύπτει με ψηφιακό σήμα όλη τη χώρα, αναφέρει πως υπάρχουν «πολλά ορεινά χωριά και περιοχές ολόκληρες που δεν έχουν καθόλου ψηφιακό σήμα». Και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε έλεγχο της εταιρείας-παρόχου δικτύου.

Σχετικά άρθρα

kanistras

Follow Us

PIZZA ROMEO
TSIOVAKAS
Κανιστράς-Τζιόλας
POTIKA MYRTO
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Οικογένειες των Γρεβενών

Καιρός

Grevenamedia @facebook