ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Πρόταση για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ως κεντρικός ομιλητής, δέχτηκε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Την πρόταση που του έκαναν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό να συμμετάσχει σε αυτό ως κεντρικός ομιλητής, αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι η απόφασή του να μη συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ήταν συνειδητή, καθώς «ήθελα να εκφραστεί ο λαός, και να μην πει κανείς ότι εμείς του κατευθύναμε».

Ο ίδιος κρίνει ότι η Εκκλησία έπρεπε «να μείνει πιο πίσω», ενώ κατέκρινε τους πολιτικούς που «βάφτισαν» «ακροδεξιούς» όσους συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση: «Θα πρέπει να βουτούν τη γλώσσα του στο μυαλό προτού μιλήσουν. Δεν πρέπει να χαρίζουν αυτόν τον λαό στα άκρα. Όλος αυτός ο κόσμος δεν παρακινήθηκε. Εκεί ήταν ο λαός, ο καθημερινός πολίτης που έχει και τις ευαισθησίες του, γιατί έχει και τα βιώματά του. Απλοί άνθρωποι είναι αυτοί που το ξεκίνησαν και όλοι πρέπει να τους λάβουν στα σοβαρά».

Αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι το συλλαλητήριο δεν αλλάζει τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό, ο Μητροπολίτης Παύλος είπε: «Δηλαδή αγνοούν τον λαό που έχει εκλέξει αυτή την κυβέρνηση, αλλά και τις υπόλοιπες;».

Ξεκαθάρισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν επηρέασε τους Ιεράρχες και πρόσθεσε: «Δεν πάψαμε να έχουμε πολιτικά δικαιώματα και μπορούμε να εκφράζουμε την άποψή μας. Με ενοχλεί όταν το κάνεις να σου κολλάει κάποιος μια ταμπέλα. Είναι μια προσπάθεια φίμωσης αυτό και σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να συμβαίνει. Ο λαός μπορεί να κρίνει αν αυτό που λες στέκει ή είναι παράλογο», ενώ τόνισε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου.

https://www.vimaorthodoxias.gr

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS