Σεμινάριο

Video Widget

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Grevenamedia @facebook

Λίτσας

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
SECUTIRY
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Project Future: Πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους νέους πτυχιούχους

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται για το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future της Τράπεζας Πειραιώς από νέους πτυχιούχους που ζητούν εξειδικευμένες γνώσεις χρήσιμες στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ήταν περισσότερες από 4.000 και το πρόγραμμα συνεχίζεται με την φάση της αξιολόγησης και ακολουθεί η εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει τη σύνδεση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Η σύνδεση αυτή είναι βασικό ζητούμενο σε μια σύγχρονη οικονομία καθώς ένα από τα κύρια εμπόδια που συναντούν οι νέοι σήμερα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων.

Η Τράπεζα διαμόρφωσε σε συνεργασία με το ReGeneration Academy, ένα πρόγραμμα που παρέχει εφόδια και γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε τρεις τομείς αιχμής που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας: το Digital Marketing, το Customer Experience και τη Java, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας.

Χρήσιμη εμπειρία για τους νέους είναι ακόμη και ο τρόπος αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση αφού και τα ψυχομετρικά τεστ με την μέθοδο των game based assesments αποτελούν την πλέον σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας ενώ οι συνεντεύξεις φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς.

Αλλωστε, το βασικό στοιχείο του Project Future είναι η επαφή των νέων που αναζητούν εργασία με την αγορά, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.

Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, με την εμπειρία του ReGeneration Academy να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 και συνολικά κατά τη διάρκεια του Project Future θα εκπαιδευτούν 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, ώστε περισσότεροι από 300 να τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με τους όρους που προαναφέρθηκαν.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματος με το ReGeneration Αcademy που έχει τη σχετική τεχνογνωσία καθώς και με τις Google, Facebook και Code.Hub, και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς για το μέρος της εκπαίδευσης.

Η βάση του Project Future είναι η προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση που διαπιστώνεται μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας ενώ το πρόγραμμα παράλληλα, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανακοπή του brain drain των νέων πτυχιούχων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Σχετικά άρθρα

email Επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης