ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
IKTEO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος χωρίς καθόλου νερό;

Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό για περισσότερο από τρεις εβδομάδες -ο Mahatma Gandhi επέζησε 21 ημέρες πλήρους ασιτίας- αλλά το να επιβιώσεις χωρίς καθόλου νερό είναι πολύ διαφορετικό και το “όριο” πολύ χαμηλότερο.

Τουλάχιστον το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και κάθε μας κύτταρό μας το έχει ανάγκη. Το νερό λειτουργεί σαν λιπαντικό για τις αρθρώσεις μας, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης και βοηθά να καθαρίζουμε από τα απόβλητα.

Σε αντίθεση με ό, τι ισχύει για το φαγητό, ο μέγιστος χρόνος που μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό είναι μια εβδομάδα, διάστημα που σε αντίξοες συνθήκες, όπως η υπερβολική ζέστη, φυσικά μειώνεται.   Το όριο της μίας εβδομάδας βασίζεται σε παρατηρήσεις ανθρώπων στο τέλος της ζωής τους, όταν σταματούσε η πρόσληψη τροφής και νερού, σύμφωνα με τα όσα είπε στο NBC News ο Randall K. Packer, καθηγητής Βιολογίας στο George Washington University.

Ωστόσο, η εβδομάδα είναι μια γενική εκτίμηση. Το πιο χαρακτηριστικό είναι οι τρεις με τέσσερις ημέρες.  “Μπορείς να αντέξεις 100 ώρες χωρίς να πιες νερό σε μέσες εξωτερικές συνθήκες” σχολίασε ο Claude Piantadosi, καθηγητής στο Duke University. “Αν έχει δροσιά, μπορεί να αντέξεις λίγο περισσότερο. Αν εκτεθείς στον ήλιο, είναι λιγότερο”.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS