ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Αναγνώστου Ιωάννης
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ
Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Πάρτε τα βουνά για να ζήσετε περισσότερο….

Μπορεί κατά τη γνωστή έκφραση η τρέλα να μην πάει στα βουνά, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τη μακροζωία. Και αυτό διότι μια ισπανική μελέτη συνδέει το μεταβολικό σύνδρομο, έναν παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού ή διαβήτη, με το υψόμετρο.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ένας συνδυασμός υψηλής αρτηριακής πίεσης, υψηλής χοληστερίνης και υψηλού ζαχάρου, καθώς και αυξημένου λίπους γύρω από την μέση.

Στις ΗΠΑ πάσχει περίπου το 1/3 του πληθυσμού, και η αύξησή του συνδέεται με την παχυσαρκία, το κάπνισμα και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ναβάρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσιολογίας Frontiers in Physiology, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο ψηλότερα ζει κανείς τόσο λιγότερο κινδυνεύει, ακόμα και αν έχει οικογενειακό ιστορικό μεταβολικού συνδρόμου. Συγκεκριμένα ο κίνδυνος μειώνεται προοδευτικά για όσους ζουν σε υψόμετρο από 457 έως 2.297 μέτρα, σε σχέση με όσους ζουν σε υψόμετρο έως 121 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο τόσο πιο αραιό και το οξυγόνο, γεγονός που φαίνεται να βοηθά στη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, στην απώλεια βάρους και στη λειτουργία του μεταβολισμού.

Σχετικά άρθρα

kanistras

Follow Us

PIZZA ROMEO
TSIOVAKAS
Κανιστράς-Τζιόλας
POTIKA MYRTO
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Οικογένειες των Γρεβενών

Καιρός

Grevenamedia @facebook