Κινηματογράφος Γρεβενών

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
SECUTIRY
tsiarsiotis
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Ολοκληρώνεται ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού προς Κρυσταλλοπηγή

Στον κάθετο άξονα Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής και συγκεκριμένα στο τμήμα «Κορομηλιά Κρυσταλλοπηγή» βρέθηκε 19.5.2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πασχάλη Βάσσο, προκειμένου να δουν από κοντά την εξέλιξη του έργου.

Ο κ. Αδαμόπουλος επισκέφτηκε το εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας, όπου εκεί ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού για την πορεία του έργου. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη σε υπό κατασκευή τμήματα του, συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό της Εγνατίας Οδού, από τους εργοταξιάρχες της κοινοπραξίας και από τον τεχνικό συντονιστή ασφαλείας του έργου.

Το τμήμα «Κορομηλιά Κρυσταλλοπηγή» αποτελείται από δύο υποτμήματα: α) «Κορομηλιά Ιεροπηγή» μήκους 13,5 km και β) το τμήμα «Ιεροπηγή Κρυσταλλοπηγή» μήκους 4,1 km. Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας του αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας, την κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων και ενός ισόπεδου κόμβου κυκλικής μορφής, στον κόμβο Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, των τεχνικών, την δίδυμη σήραγγα Ιεροπηγής Κρυσταλλοπηγής και τέλος τις αποκαταστάσεις και συνδέσεις του εθνικού δικτύου και των τοπικών οδών.

Το συγκεκριμένο κομμάτι «Κορομηλιά Κρυσταλλοπηγή» αποτελεί το τελευταίο τμήμα του «κάθετου άξονα Εγνατίας Οδού, Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής» το οποίο είναι συνολικού μήκους 72 km. Πρόκειται για ένα μεγάλο οδικό, αναπτυξιακό έργο, τόσο για την περιοχή Δυτικής Μακεδονίας, όσο και για ολόκληρη τη Χώρα, καθώς αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και η ολοκλήρωση του θα οδηγήσει στην σύνδεση της Ελλάδος με το νότιο τμήμα της Αλβανίας. Το υπόλοιπο τμήμα του κάθετου άξονα από την Κορομηλιά μέχρι την Σιάτιστα και η ένωση της με τον βασικό άξονα της Εγνατίας Οδού, έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία και λειτουργεί κανονικά.

 

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή
SPONSORS
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Grevenamedia @facebook

Αναγνώστου Ιωάννης