ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Ε65:Ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία Οδό

Τον Αύγουστο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τμήμα μήκους 79 χλμ του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, που διασχίζει διαγώνια την ηπειρωτική χώρα και συνδέει την Λαμία με την Εγνατία Οδό.

Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος – 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση – διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στο Δρυμό της Πίνδου. Με την ολοκλήρωσή του, το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά που είναι σήμερα.

Οι διαχειριστές του έργου έδωσαν στη δημοσιότητα video με εναέρια πλάνα από την πρόοδο εργασιών. Με αρχή του εικονικού αυτού ταξιδιού την Ξυνιάδα και τελικό προορισμό τα Τρίκαλα (απόστασης 79 χλμ), στο τρίλεπτο αυτό video παρουσιάζονται τα σημαντικότερα τεχνικά έργα του τμήματος, ανάμεσα στα οποία είναι:

Οι δίδυμες Σήραγγες Τ3 & Τ3Α (σήραγγες Δολοπίας), συνολικού μήκους 493 μέτρων

Η γέφυρα στο 49ο χλμ., μήκους 161 μέτρων και ύψους 34 μέτρων

Η γέφυρα στο 50ο χλμ., μήκους 290 μέτρων και ύψους 23 μέτρων, δίπλα ακριβώς από την τεχνητή λίμνη του Σμοκόβου

Η γέφυρα του ποταμού Καλέτζη, μήκους 93 μέτρων και ύψους 12 μέτρων

Η γέφυρα του Πηνειού ποταμού, μήκους 595 μέτρων και ύψους 19 μέτρων

Το ενιαίο τμήμα Ξυνιάδα- Τρίκαλα, συνολικού μήκους 79 χιλιομέτρων, είναι ένα τμήμα ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Με την παράδοσή του, οι χρήστες θα παρακάμπτουν σχεδόν 8 χιλιόμετρα επικίνδυνων στροφών στην περιοχή του Δομοκού.

Στο συγκεκριμένο τμήμα θα υπάρχουν 8 χώροι στάθμευσης & ανάπαυσης, εξοπλισμένοι με χώρους υγιεινής (WC) και απολύτως προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ, κτίριο εκμετάλλευσης & συντήρησης (Κ.Ε.Σ. Σοφάδων), κτίριο διαχείρισης κυκλοφορίας (Κ.Δ.Κ. Σοφάδων), κτίριο πυροσβεστικής (Ξυνιάδα), 3 σταθμοί αποχιονισμού (Ξυνιάδα, Σοφάδες & Τρίκαλα), κτίριο ελέγχου σηράγγων (Σοφάδες & Τρίκαλα).

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS