Λιοσάτος
Γκανάτσιου
Λιούζας
Βασιλόπουλος
Ντόντος
Τσιάτας
Τσιμπέρη
Λέτσιος
Πρίντζας
ΟΠΑΠ
Στεφούλης
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
POTIKA MYRTO
Νίκου
Δροβατζήκας
ΟΠΑΠ
Πόραβος
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Μπαρλαγιάννη

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
SPONSORS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Μεταστέγαση Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών

Κύριε Υπουργέ,
Επ’ ευκαιρίας της έκφρασης των θερμών συγχαρητηρίων μας για την προ διμήνου ανάληψη των καθηκόντων σας στην Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέση στην οποία πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε επάξια επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον σας καθώς και την σοβαρή και υπεύθυνη στάση σας στα προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα Αστυνομικό, δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για πολλοστή φορά σε ένα σοβαρό αίτημα του οποίου η λύση αποτελεί πέραν όλων των άλλων ζήτημα αξιοπρέπειας για την παρουσία μας στην τοπική κοινωνία.
Οι Υπηρεσίες Έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών στεγάζονται επί μισθώσει εδώ και πολλά χρόνια σε δύο διαφορετικά κτίρια (το ένα παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα) που προφανώς δεν πληρούν καμία από τις προδιαγραφές λειτουργίας μιας σύγχρονης αστυνομικής υπηρεσίας η οποία μάλιστα καλείται να διαχειριστεί και άκρως επικίνδυνους ποινικούς κρατουμένους των φυλακών Γρεβενών.
– Πέραν αυτών, η παλαιότητα των εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την συνεχόμενη πολυήμερη κράτηση αποφυλακισθέντων αλλοδαπών από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών προκειμένου αυτοί απελαθούν από τη Χώρα, επιβάρυνε σημαντικά τις συνθήκες υγιεινής, κράτησης και λειτουργίας των Υπηρεσιών.
– Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να ζούμε και να εργαζόμαστε σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε «λιμνάζοντα ακάθαρτα ύδατα, δυσοσμία και αποπνιχτική ατμόσφαιρα» σε «οίκημα που δεν προσφέρεται για τις ανάγκες στέγασης της Υπηρεσίας καθώς οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι κατάλληλες από υγειονομικής πλευράς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ στη σχετική αυτοψία της στο χώρο των κρατητηρίων μήπως και γίνουμε επιτέλους πιστευτοί από τους ιθύνοντες, μιας και μέχρι σήμερα φαίνεται ότι απευθυνόμασταν σε ώτα μη ακουόντων .
Το οξύμωρο είναι ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών καταβάλει μισθώματα σε ιδιώτες ενώ διαθέτει στην ιδιοκτησία της:
1. Ιδιόκτητο οικόπεδο στο κέντρο της πόλης όπου το 2008 είχε αποφασισθεί να κατασκευαστεί νέο αστυνομικό μέγαρο με τη διαδικασία του προγράμματος ΣΔΙΤ, ενέργεια που δεν τελεσφόρησε λόγω δικαστικής διαμάχης με ιδιώτη η οποία εν τέλει έληξε ξεκάθαρα υπέρ του Δημοσίου,

2. Παραχωρηθείσα από το 2012 έκταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης/ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» εμβαδού 7.500 τ.μ. με εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ. για τις οποίες είχε εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών μας ύψους 900.000 ΕΥΡΩ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Αρ. Πρωτ. 700/ΔΕ-10598 από 05-01-2012 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΑ: ΒΟΝΥΦ-Π86), η οποία όμως ούτε αυτή
τελεσφόρησε λόγω της μεταφοράς του κονδυλίου στην κατασκευή του «φράχτη» του Έβρου,

3. Τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών το οποίο βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και

4. Ημιτελές νεόδμητο κτίριο εμβαδού 3.000 τ.μ. το οποίο προορίζονταν για νέους κοιτώνες του Τ.Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ πλην όμως δεν ολοκληρώθηκε λόγω έλλειψης κονδυλίων στο οποίο με κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Δ.Α ΓΡΕΒΕΝΩΝ, δυστυχώς όμως το Ελληνικό Δημόσιο επιλέγει να καταβάλει μισθώματα σε ιδιώτες για άκρως ακατάλληλες κτιριακές υποδομές η ύπαρξη των οποίων δεν τιμά κανέναν.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή από την πρώτη στιγμή της θητείας σας αποδείξατε έμπρακτα ότι ενδιαφέρεστε για τις συνθήκες που εργάζονται οι Έλληνες Αστυνομικοί, σας καλούμε για του λόγου το αληθές να επισκεφθείτε τις Υπηρεσίες μας και επιτέλους να δώσετε τη δέουσα λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα .
Με εκτίμηση και πάντοτε στη διάθεση σας,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Γρηγόριος Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΑΒΑΛΟΣ Ηλίας

Σχετικά άρθρα

Παπαχατζή
Μαράνος
Νιζάμης
Βραβοσινός
Κινηματογράφος Γρεβενών
Τσαμπαρδούκα
Παπαιωάννου
Βλαμίδης
Νούτσος
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Παπαλιούρας
Μαλαματή
MPANTHS
MP
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS