ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Γρεβενά: Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας

Τα Γ.Α.Κ. Αρχεία Ν. Γρεβενών, θέλοντας να συμβάλουν στην καταγραφή της Ιστορίας των Γρεβενών, δημιουργούν την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Γρεβενών και συνδιοργανώνουν με την Ένωση Προφορικής Ιστορίας επιμορφωτικό σεμινάριο για
τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της συνέντευξης.Η συνέντευξη αποτελεί το εργαλείο της Προφορικής Ιστορίας για την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης. Απώτερος σκοπός της Ο.Π.Ι.ΓΡΕ. είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και για τη δημιουργία ενός ιστορικού ψηφιακού αποθετηρίου.Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γρεβενών.

Περιλαμβάνει τρεις συναντήσεις – μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ώρα 17:00 – 20:30 & το Σάββατο 24 Νοεμβρίου ώρες 9:30 – 13.30 το πρωί και το απόγευμα από 16:00 – 19:00.Στο σεμινάριο η κοινωνική ανθρωπολόγος κ. Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν θα διδάξει τις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και της συνέντευξης σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Σε παρουσίαση της στο σεμινάριο η κ. Μάρθα Ματσαρίδου, προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Αρχείων Ν. Γρεβενών, θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα της δημιουργίας της Ο.Π.Ι.Γ. και θα παρουσιάσει την «Ιστορία των Γρεβενών μέσα από τα αρχεία».Ο κ. Ραϋμόνδος Αλβανός, ιστορικός, θα μας μεταφέρει την εμπειρία του μέσα από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Καστοριάς.Ο εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Βασίλειος Χονδρογιάννης θα διδάξει γνώσεις λήψης audio-video, χειρισμό των μηχανημάτων, καταγραφικού και κάμερας.Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθεί συζήτηση προκειμένου να απαντηθούν τυχόν απορίες σχετικά με το σεμινάριο, που θα έχουν προκύψει.Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες, διοργανώνεται σε εθελοντική βάση και είναι δωρεάν. Ο αριθμός συμμετοχών θα είναι περιορισμένος.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καθήκον των συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι να κάνουν τουλάχιστον μία συνέντευξη.Οι δηλώσεις συμμετοχής θα στέλνονται ηλεκτρονικά μέχρι την έναρξη του σεμιναρίου με τη συμπλήρωση της αίτησης που ακολουθεί.
Πληροφορίες: ΓΑΚ Αρχεία Ν. Γρεβενών, Διοικητήριο «Κωνσταντίνος Ταλιαδούρη»,
τηλ. 2462353472, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mail@gak.sch.gre.gr
Για την πρωτοβουλία Ο.Π.Ι.ΓΡΕ.
Μάρθα Ματσαρίδου, Αρχειονόμος – Βιβλιοθηκονόμος

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το pdf:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – γρεβενων (1)

 

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS