ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PIZZA ROMEO
POTIKA MYRTO
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS

Γιατί δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι για τη σήμανση των καταστημάτων και των δρόμων;*Του Βασ. Κ. Αναστασιάδης, Δ.Φ

Υπάρχουν θεσπισμένοι νόμοι, όπως ο νόμος 2946/8-10-2001 σχετικά με τις επιγραφές των καταστημάτων και επιχειρήσεων, που ορίζουν με ακρίβεια για το πώς πρέπει να είναι αυτές. Πρώτα πρώτα επιβάλλεται να αναφέρεται το όνομα και το επώνυμο του ιδιοκτήτη και το είδος του καταστήματος ή της επιχείρησης και να σημειώνεται οπωσδήποτε και η οδός και ο αριθμός της. Και ο νόμος καθιστά ως υπευθύνους τους Δημάρχους, του Κοινοτάρχες και τα Συμβούλια τους, καθώς και τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές.

Μάλιστα ορίζουν και πρόστιμο για τους παραβάτες από 587 ως 5869 ευρώ. Και φυσικά όλα αυτά θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Επιτρέπεται βέβαια να γράφονται αυτά και σε μία άλλη γλώσσα, αλλα με μικρότερα γράμματα ύστερα από τα παραπάνω. Κι όμως, αν και είναι αυτά απαραίτητα, δεν εφαρμόζονται από όλους.

Και κάτι ακόμη. Λείπουν σε ορισμένους δρόμους η ονομασία τους  και στις κατοικίες ο αριθμός, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται αδικαιολόγητα  ένας ενδιαφερόμενος. Και ενώ σπαταλώνται ένα σωρό χρήματα σε διάφορες εκδηλώσεις   για  ‘’άρτον και θεάματα’’, για ορισμένα βασικά  και απλά και απαραίτητα,  γιατί να υπάρχει αυτή η αδιαφορία; Έτσι διαιωνίζεται το κακό και ταλαιπωρείται αδικαιολόγητα ο κάθε πολίτης. Δυστυχώς είναι πάντοτε επίκαιρη η διαπίστωση του λογίου και πεζογράφου Εμμ. Ροϊδη (183 6 – 190 4) ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα βασικό νόμο, να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Βασ. Κ. Αναστασιάδης, Δ.Φ

 

 

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
Κυνηγετικός Σύλλογος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
kaltsiou
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS