Θέμα
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Ενημερωτικές εισηγήσεις σε μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας για τα ζώα συντροφιάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.) με δεδομένο το εκτεταμένο, σε ορισμένες περιοχές, πρόβλημα που υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία με τα αδέσποτα ζώα και την αναστάτωση που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες, ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος ενημερωτικών εισηγήσεων σε μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά τα ζώα συντροφιάς με διακριτό τίτλο «Υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως στόχο, οι μικροί μαθητές:

– να γνωρίσουν τα ζώα συντροφιάς (σκύλος και γάτα),

– να ενημερωθούν για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς σε φροντίδα ώστε να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς και να γίνουν οι ίδιοι  υπεύθυνοι ιδιοκτήτες,

– να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στο θέμα της εγκατάλειψης των ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς το οποίο είναι αιτία δημιουργίας αδέσποτων ζώων.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων συχνά γνωρίζουν ελάχιστα ή δεν κατανοούν καλά τις ευθύνες που συνεπάγεται η κατοχή και κηδεμονία τους σκύλου με αποτέλεσμα με την πρώτη δυσκολία να εγκαταλείπουν το ζώο τους και να το μετατρέπουν σε αδέσποτο.

Η σχολική ηλικία είναι η ιδανικότερη ώστε να εμφυσηθούν στάσεις και αντιλήψεις υπευθυνότητας και ευαισθησίας. Η υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώων με τη σειρά της  έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εγκαταλελειμμένων ζώων, προς το όφελος τόσο των ίδιων των ζώων και της ευημερίας τους, όσο και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, όπου οι Κτηνίατροι – μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. κ. Σωκράτης Ηλιάδης και κ. Κατερίνα Δαδαμόγια, ενημέρωσαν και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης, οι οποίοι επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για το θέμα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κ. Θ. Σιόγκας, Πρόεδρος Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. και ο κ. Ι. Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης.

Να σημειωθεί ότι οι ενημερωτικές εισηγήσεις συνεχίζονται, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου, σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παρ. Δυτ. Μακεδονίας

Θεόδωρος Γ. Σιόγκας

Σχετικά άρθρα

Θέμα
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS