ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
ΔΕΠΑ
POTIKA MYRTO
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Φόβος για ενδεχόμενο μπλακ ουτ τις επόμενες ώρες. Εκτός λειτουργίας και με σοβαρή βλάβη μονάδες της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προκειμένου να φτάνει ο ηλεκτρισμός σε όλη τη χώρα. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας έπειτα από τα σοβαρά προβλήματα επάρκειας που έκαναν την εμφάνισή τους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών

Εκτός λειτουργίας και με σοβαρή βλάβη τέθηκαν ήδη από χθες δύο μονάδες της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, γεγονός που δημιουργεί πιέσεις στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, χωρίς ωστόσο να απειλεί το σύστημα. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις στην Καρδία Πτολεμαΐδας. Το ίδιο πρόβλημα σημειώθηκε και το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να τεθεί έκτος λειτουργίας το σύστημα τηλεθέρμανσης της περιοχής.

Η ζήτηση έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αλλά δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα. Το βράδυ προς Τετάρτη  έφτασε στα 9200 MW. Τέτοια ζήτηση ενέργειας η χώρα είχε να δει να χρόνια. Πρόκειται για ιστορικά υψηλά , για το λόγο αυτό τα MW εξαγωγής δεν θα δοθούν, όπως και θα συρρικνωθούν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Σε συνέντευξή του ο Σάκης Μάστορας γραμματέας του Σπάρτακου τόνισε:

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Να μην κρύβουμε λόγια. Έκτη μέρα με ολικό παγετό στην περιοχή και η περιοχή μας έχει επιφορτιστεί με το ύψιστο καθήκον να παρέχει ενέργεια σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το καθήκον αποδεικνύει ότι ο λιγνίτης είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει το σύστημα. Πατώντας το κουμπάκι έχουμε ρεύμα, και δεν θα είχαμε μια τέτοια πολυτέλεια αν δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι που με τέτοιες συνθήκες κάνουν τη δουλειά τους, το καθήκον τους. Δεν κάνουν κάτι επιπλέον, κάνουν τη δουλειά τους, με μεγάλη ευθύνη και με δύσκολες συνθήκες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάστορας.

Να σημειωθεί πως το βράδυ είχε -21.5 βαθμούς Κελσίου στο ορυχείο Φλώρινας  και -10 βαθμούς στην Πτολεμαΐδα. «Οι εργαζόμενοι θα κάνουν το καθήκον τους και δεν θα αφήσουν τη χώρα χωρίς ρεύμα, με ό,τι και αν χρειαστεί. Στην Πτολεμαΐδα που υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση, ο σταθμός 4 βγήκε εκτός με σοβαρή βλάβη και ο 3

κρατιέται με νύχια και με δόντια ώστε να συνεχίσει να τροφοδοτεί την πόλη με τα λίγα MW και με τη βοήθεια του λέβητα να δώσουν έστω και αυτή τη θέρμανση που δεν επαρκεί για τους πολίτες. Δυστυχώς από πλευράς επιχείρησης και εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Αυτό σημαίνει καλύτερο προγραμματισμό από την επιχείρηση  σε συνεργασία με το δήμο για να δει τι μπορεί να συμβεί, αν ξανά συμβεί. Μέχρι να γίνει η Πτολεμαΐδα 5 να βρεθούν λύσεις, μετά από συνεργασία. Πολύ καλά έκανε ο δήμαρχος να κηρυχτεί η πόλη σε έκτακτη ανάγκη και η ΔΕΗ να κάνει τα δέοντα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «μπράβο»: «Οι εργαζόμενοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να δουλέψει η μονάδα και να στέλνει θερμική ισχύ στους πολίτες. Δεν επιζητούμε κανένα μπράβο, θέλουμε την αναγνώριση ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας», σημείωσε.

Ο λιγνίτης είναι στρατηγικό καύσιμο και πρέπει να συμμετέχει στο ενεργειακό μείγμα, τόνισε ο κ. Μάστορας, λέγοντας πως «τα αθηναϊκά κανάλια αναφέρουν πως η δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου έχουν επαρκείς ποσότητες, αλλά οι ποσότητες αυτές δεν επαρκούν. Όπως στη γειτονική Θεσσαλονίκη.  Από τη μικρή Πτολεμαΐδα θα κάνουμε το καθήκον μας, στέλνοντας ρεύμα σε όλη την Ελλάδα.  Ας πάψουν οι Κασσάνδρες που εξυπηρετούν συμφέρονται και είναι στο Pay roll», κατέληξε, ζητώντας έναν ενεργειακό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει ως κύριο καύσιμο τον λιγνίτη.

Πηγή : prlogos.gr

 

 

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
Εκπαιδευτικός Πολυχώρος Χρυσή Τομή
MPANTHS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Grevenamedia @facebook