Δροβατζήκας
Στεφούλης
Πρίντζας
Ντόντος
Λέτσιος
Τσιάτας
ΟΠΑΠ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
POTIKA MYRTO
Λιούζας
Λιοσάτος
Γκανάτσιου
ΟΠΑΠ
Βασιλόπουλος
Τσιμπέρη
Πόραβος
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Μπαρλαγιάννη
Νίκου

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
SPONSORS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας

Σε όλους είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα, σε Πανελλαδική κλίμακα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας, για τους αδήλωτους υπαλλήλους.

Επισημαίνουμε ότι δεν νοείται συνάδελφος να διακινδυνεύει τη μη πρόσληψη υπαλλήλου , διότι τούτο είναι καταστροφικό με σοβαρότατες συνέπειες για την επιχείρηση. Με τον υπάρχοντα Νόμο 3850/2010 ως επίσης και με τον νέο Νόμο 4488/2017 προσδιορίζονται τα διοικητικά και ποινικά μέτρα ,που επιβάλλονται στους επιχειρηματίες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα :

  • Επιβάλλεται  πρόστιμο 10.550,00 ευρώ
  • Το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ, εάν ο αδήλωτος υπάλληλος προσληφθεί για έναν χρόνο με 8ωρη απασχόληση από την επιχείρηση.
  • Σε περίπτωση υποτροπής σε διάστημα διετίας με 2 ή 3 παραβάσεις αδήλωτης εργασίας ( ανάλογα το είδος της επιχείρησης), η επιχείρηση κλείνει για τρεις μέρες.
  • Εάν η Δ/νση Επιθεώρησης Εργασίας κρίνει και στοιχειοθετείται, ότι η επιχείρηση ενέχει πολλαπλούς και μέγιστους κινδύνους για εργατικά ατυχήματα,  κλείνει με απόφαση του Αρμόδιου Υπουργείου.
  • Επιχείρηση που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία σε διάρκεια διετίας 2 ή 3 φορές, αποκλείεται από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής (υπήρξαν πολλές παραβάσεις) εάν υπάλληλος επιχείρησης βρίσκεται εκτός έδρας , θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με αντίγραφο κατάστασης προσωπικού από την επιχείρηση.
  • Ο προσδιορισμός του επιβαλλόμενου προστίμου βασίζεται στην σοβαρότητα της παράβασης και κατατάσσονται σε πέντε (5) κατηγορίες .

            α) Πολύ χαμηλή

            β) Χαμηλή

            γ) Σημαντική

            δ) Υψηλή

            ε) Πολύ υψηλή

Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου  αναφερθήκαμε  επανειλημμένως για την Μελέτη Επικινδυνότητας, με την οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι  εφοδιασμένη οποιαδήποτε επιχείρηση, που απασχολεί προσωπικό.

Συγκεκριμένα ο Νόμος 3850 /06-2010 στο Άρθρο 43 αναφέρεται στις  ειδικές υποχρεώσεις των εργοδοτών.

Αναφέρει  στο Άρθρο 43 παράγραφος 1, ότι οφείλει ο εργοδότης να έχει γραπτή εκτίμηση των κινδύνων που εκτίθεται το προσωπικό εργασίας. Με πολύ φροντίδα θα πρέπει να καθορίζει όλα τα μέτρα προστασίας, που πρέπει να λαμβάνονται. Επίσης στη Μελέτη Επικινδυνότητας λαμβάνονται υπόψη και οι βασικές αρχές προληπτικών μέτρων.

Θυμίζουμε ότι την Μελέτη Επικινδυνότητας την εφοδιάζεται ο επιχειρηματίας από τον Τεχνικό Ασφαλείας, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα του Υπουργείου Εργασίας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

Σχετικά άρθρα

Παπαλιούρας
Παπαιωάννου
Μαλαματή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Τσαμπαρδούκα
Βλαμίδης
Νιζάμης
Παπαχατζή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Νούτσος
Βραβοσινός
Μαράνος
MPANTHS
MP
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS