ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Εκδρομή των κατηχητικών ομάδων της Μητροπόλεως στο Αβέρωφ & στον Άγιο Δημήτριο

Ακόμη μία εκδρομή που γέμισε τις καρδιές και την μνήμη με εικόνες όμορφες πραγματοποίησαν οι κατηχητικές ομάδες του Δημοτικού και του Γυμνασίου- Λυκείου, της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Αυτήν την φορά στην αγιοτόκο πόλη της Θεσσαλονίκης.

Προορισμοί πρώτα το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», το πλοίο που χάρισε την ελευθερία στο Αιγαίο, κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Πρόσχαροι και υπομονετικοί ναύτες μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στην ιστορία και στα σπλάχνα του πλοίου. Τα παιδιά μας καθηλωμένα ακολουθούσαν τους ναύτες και μαζί και τα βήματα όλων των ναυτών που πολέμησαν και υπηρέτησαν πάνω σε αυτό.

Επόμενος σταθμός ο ναός του Πολιούχου της πόλης της Θεσσαλονίκης, του Μυροβλύτη αγίου Δημητρίου. Ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης π. Ιάκωβος μας περίμενε. Λόγια χρήσιμα για τις ψυχές μας αλλά και στήριγμα για την νεότητά μας αποτέλεσαν όσα ακούστηκαν από τα χείλη του. Η ευλογία που εισπράξαμε παραπανήσια. Η λάρνακα του αγίου, τα υπόλοιπα άγια λείψανα, η περιήγηση στον ναό, το άγγιγμα των παλαιών τοιχογραφιών, η ανάπεμψη των προσευχών… ο άγιος πλέον μας συνοδεύει και φεύγουμε με ένα αίσθημα φιλίας μαζί του.

Μία στάση και στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, για να παρακολουθήσουμε το Διενοριακό Πρωτάθλημα Στίβου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και από κει στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, όπου οι πατέρες με παιδιά της ενορίας μας ανέμεναν, για την αναγκαία ανάσα του φαγητού αλλά και του παιχνιδιού.

Η επιστροφή άρχισε, με πλούσια την καρδιά από τις απίστευτες εικόνες που αποκομίσαμε. Όμως ταυτόχρονα άρχισε και ο προγραμματισμός της επόμενης εκδρομής… Και εις άλλα με υγεία.

Εκ του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως

 

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS