Τηθύς
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Λίτσας
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Εκδήλωση κατά της σχολικής βίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, στις 11.45 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, σε συνεργασία με τη δασκάλα πληροφορικής κ. Θεοδώρα Ευθυμίου, επιμελήθηκαν της εκδήλωσης με θέμα: «Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να είναι χαρούμενα και να συνεργάζονται με τους άλλους!».

Αφού προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου, στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο, διαφανειών και ανάγνωση παραμυθιού.  

Τη 2η ώρα της ημέρας είχε προηγηθεί συζήτηση των μαθητών με τους δασκάλους τους για το φαινόμενο της σχολικής βίας και στη συνέχεια οι μαθητές ασχολήθηκαν με εικαστικές δημιουργίες.

 Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για την 6η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με σκοπό την κινητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε μια προσπάθεια αποτροπής φαινομένων βίας στα σχολεία.

Στο τέλος αφού έγιναν αναφορές από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη  διαδικασία και το αποτέλεσμα της ένταξης και ενσωμάτωσης του ατόμου σε ένα κοινωνικό σύνολο, τη θέση του μέσα στο σύνολο και την κοινωνική του ταυτότητα, τα παιδιά τοποθετήθηκαν  και μίλησαν για τα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας, τις συνέπειες αλλά και τις σχέσεις που αναπτύσσονται με τους φίλους, τους συμμαθητές και τα αδέλφια τους καθώς και τις αρχές που τις διέπουν.

Η συζήτηση είχε ως συνέπεια να λυθούν  οι απορίες και οι προβληματισμοί των μαθητών και δόθηκαν παράλληλα συμβουλές και πρακτικές τεχνικές.

Παράλληλα στο σχολείο με σχετικά θέματα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, θα γίνει διαγωνισμός ζωγραφικής για τους μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης και Σκέφτομαι και Γράφω για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξης.

 Ο Διευθυντής

 Φώτιος Μπαζάκας

 

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS