ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Δύο νέα βιβλία από τον «’Αγιο των Φυλακισμένων», συμπατριώτη μας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ιωάν. Ραπτόπουλο

Δύο νέα βιβλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιου Ιωάν. Ραπτόπουλου, του «Αγίου των Φυλακισμένων», όπως είναι γνωστός, που εξαγοράζει ποινές και προτάθηκε για Νόμπελ, έρχονται να προστεθούν στη 40ετία αγάπης και προσφοράς στην κοινωνία των κρατουμένων.

Ο 83χρονος Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος, κατά κόσμον Γεώργιος Ραπτόπουλος, παρά την ηλικία του εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει στα σωφρονιστικά ιδρύματα υψίστης ασφαλείας όλου του κόσμου για να σταθεί στο πλευρό των κρατουμένων.

Δεν δίστασε, μάλιστα, ύστερα από μια πρόσκληση που έλαβε, να ταξιδέψει 25.000 χιλιόμετρα έως τα νησιά Φίτζι, στον Ειρηνικό Ωκεανό, για να μεταφέρει τον λόγο του Θεού στους εκεί φυλακισμένους.

Μέσα από το βιβλίο του με τίτλο Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά», εκατοντάδες επιστολές κρατουμένων από τις φυλακές της Ελλάδος και του εξωτερικού μαρτυρούν την τεράστια προσφορά του σε αυτούς τους ανθρώπους.

Το παραπάνω βιβλίο εκδόθηκε το έτος 2017 και παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά δύο επιστολές κρατουμένων. Η μία από τις φυλακές των Γρεβενών και η άλλη από τις φυλακές της Αιγύπτου.

Το δεύτερο βιβλίο του, που εκδόθηκε επίσης το 2017 έχει τίτλο ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ που εκφράζουν δηλαδή πολλά μηνύματα. Ενδεικτικά παραθέτουμε παρακάτω απόσπασμα του βιβλίου.

 

Γεννήθηκε στον Αιμιλιανό Γρεβενών το 1931 . Το έργο του ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου του 1978, όταν υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Ήδη μέχρι σήμερα έχει δοθεί η ελευθερία σε 15.000 περίπου απόρους κρατουμένους και φυγοποίνους,οι οποίοι προέρχονται, εκτός από την Ελλάδα, από 80 άλλες χώρες του κόσμου. Το ποσό που καταβλήθηκε συνολικά από το 1978 μέχρι σήμερα είναι περίπου 4.000.000,00 ευρώ.

Φωτογραφία από την επίσκεψή τους στις φυλακές Γρεβενών το 2014 :

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS