Video Widget

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Grevenamedia @facebook

Λίτσας

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
SECUTIRY
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Δύο ακόμη δράσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν στην ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών. «Το σημείο πήξης και τήξης« και «Οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 ημέρες»

Το θέμα της σημερινής μας συνάντησης <<Το σημείο πήξης και τήξης >>. Ένα θέμα με αρκετό ενδιαφέρον ,το οποίο μαγνήτισε  τους 37 μικρούς μας φίλους που δήλωσαν συμμετοχή και παρευρέθηκαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης από πολύ νωρίς.

Εμψυχωτής της δραστηριότητας αυτής ήταν  ο φυσικός Συμεών Καραγιάννης. Στόχος της δράσης να ενημερωθούν για τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο και για το λιώσιμο των πάγων. Να ανακαλύψουν τα όρια μεταξύ πάγου και νερού και να περιπλανηθούν στις ιστορίες των ψυχρών αυτών περιοχών μέσω των εξερευνητών.

Η διαδικασία ανακάλυψης ξεκίνησε με την προβολή διαφανειών σε μορφή pdf μέσω ενός προτζέκτορα , την οποία δημιούργησε ο φυσικός μας για τις ανάγκες του εργαστηρίου. Η προβολή περιείχε λεπτομερώς στοιχεία για τους δύο πόλους την έκταση που έχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, το πώς ζουν οι ζωντανοί οργανισμοί , τί τρώνε ,πώς επιβιώνουν και άλλα σημαντικά στοιχεία για την διαβίωση και επιβίωση σε αυτές τις περιοχές. Ωστόσο , έπαιξε σπουδαίο ρόλο και η παρουσίαση του κυρίου Καραγιάννη ,η οποία είχε πολύ παραστατικές εικόνες που κράτησαν άφωνους και με αμείωτο ενδιαφέρον τους φίλους μας, οι οποίοι τον βομβάρδιζαν με ερωτήσεις συνεχώς.

Αμέσως μετά, μόλις τελείωσε η προβολή των διαφανειών, μοιράστηκαν κάρτες με διάφορα στοιχεία για τους πόλους. Τα παιδιά κλήθηκαν να βρουν τις σωστές απαντήσεις ανατρέχοντας στις γνώσεις που μόλις είχαν αποκτήσει. Η δραστηριότητα αυτήν τους ήταν αρκετά εύκολη και παιχνιδιάρικη, εφόσον πρίν είχαν ακουστεί πολλά στοιχεία ,από τα οποία μπορούσαν να συμβουλευτούν.

Η δράση έκλεισε με μία αναφορά για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις συνέπειες του στην Γη και στους ανθρώπους. Τα παιδιά τοποθετήθηκαν με εύστοχες απαντήσεις δίνοντας την δική τους σκέψη για το πώς μπορεί να προστατευτεί. Αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν η ευαισθησία που εκδήλωσαν πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Να σημειωθεί ότι στο τέλος οι μικροί αναγνώστες εντόπισαν και ξεφύλλισαν βιβλία σχετικά με το θέμα.

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Συμεών Καραγιάννη για την ακούραστη προσφορά του στο έργο της Βιβλιοθήκης.

Ακόμη μια δράση γέμισε τα πρωινά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών. Το σημερινό μας θέμα οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 μέρες. Ένα θέμα που μας βοήθησε να ταξιδέψουμε και εμείς μαζί με τον πρωταγωνιστή του βιβλίου μας Φιλέα Φόγκ.

Στο διάρκεια του ταξιδιού, έπαιξε σημαντικό ρόλο η αρωγή της εμψυχώτριας  Ευδοκίας Δεμερτζίδου, η οποία βοήθησε να κατανοηθεί στενά η διαδρομή αυτού του ταξιδιού. Αρχικά, ανέφεραν εμπειρίες για δικά τους ταξίδια και στην συνέχεια ξεκίνησαν με την ανάγνωση του γνωστού βιβλίου του Ιούλιου Βέρν. Με αφετηρία αυτό ξεκίνησε η αναχώρηση.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι μικροί μας φίλοι έγιναν θεατές μιας διαδρομής προς αναζήτηση ολόκληρου του κόσμου. Στόχος της αναζήτησης αυτής να μάθουν να καταστρώνουν ένα σχέδιο ταξιδιού ,να υπολογίζουν ώρες και μέρες, και να διαλέγουν μεταφορικά μέσα γνωρίζοντας την θέση των τόπων πάνω στον χάρτη. Με την βοήθεια ενός παγκόσμιου χάρτη τα παιδιά κατάφεραν κατά την διάρκεια της ανάγνωσης να εντοπίσουν τα σημεία στον χάρτη και να δούνε πραγματικά ,εάν ο πρωταγωνιστής μας κατάφερε να πραγματοποιήσει την υπόσχεση του και να γυρίσει τον κόσμο σε 80 μέρες.

Αμέσως μετά, το συναρπαστικό και γρήγορο ταξίδι τα παιδιά δημιούργησαν το αλφαβητάρι του ταξιδιού ,το οποίο στην συνέχεια δέθηκε και έγινε ένα ωραίο βιβλίο.

Ωστόσο ,στο τέλος μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων, οι οποίοι κλήθηκαν να φανταστούν οι ίδιοι το δικό τους ταξίδι και να επιλέξουν τα μέσα που θα τους μεταφέρουν.

Όλη αυτήν η δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να μη στεφθεί με επιτυχία χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού Ευδοκίας Δεμερτζίδου. Για αυτό την ευχαριστούμε ολόψυχα για την στήριξη της στο έργο της Βιβλιοθήκης επί σειρά ετών.

Σχετικά άρθρα

email Επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης