Θέμα
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Δυνατότητα για 2 Πτυχία Ειδικότητας στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών

Με τις αλλαγές στην Επαγγελματική εκπαίδευση που επιφέρει το ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα ,οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα έχουν πλέον την δυνατότητα εκτός από το απολυτήριο Λυκείου και το Πτυχίο τους, να αποκτήσουν και δεύτερο πτυχίο ειδικότητας παρακολουθώντας ξανά την Γ τάξη σε άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα .
Είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την αγορά εργασίας αφού για την επαγγελματική αποκατάσταση δεν αρκεί πλέον το απολυτήριο αλλά χρειάζεται επαγγελματικό πτυχίο σε ευρύτερο πεδίο εργασίας, με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα όπως έχουν οι ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών.
Αυτό γίνεται επειδή από την νέα σχολική χρονιά οι μαθητές στην Β τάξη θα επιλέγουν ενοποιημένο τομέα και θα διαλέγουν την ειδικότητα στην Γ τάξη. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και δεύτερο πτυχίο παρακολουθώντας ένα μόνο έτος επιπλέον.
Παραδείγματος χάριν αποκτώντας το πτυχίο Ηλεκτρολόγου θα μπορούν να πάρουν και πτυχίο Ηλεκτρονικού, με πτυχίο Μηχανολόγου να πάρουν και Ψυκτικού ή Οχημάτων ,με Κομμωτικής το Αισθητικής ή Νοσηλευτικής και αντίστροφα .
Το ίδιο θα γίνεται και για τις ειδικότητες των τομέων Πληροφορικής ,Υγείας πρόνοιας και Οικονομίας Διοίκησης, όπως προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Με τον ίδιο νόμο διευρύνεται και η διέξοδος προς ΑΤΕΙ και ΑΕΙ ,αφού με τις ίδιες ειδικού τύπου πανελλήνιες εξετάσεις που δίνουν για εισαγωγή σε ΑΤΕΙ ή σε Ακαδημίες Στρατιωτικές, Ναυτικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικής, θα εισάγονται και σε ΑΕΙ σε σχολή αντίστοιχης με την ειδικότητα τους σε ποσοστό 1% επιπλέον των θέσεων της.
Ακόμη, στις παραπάνω εξετάσεις που γίνονται για αποφοίτους ΕΠΑΛ θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν και απόφοιτοι Γενικού λυκείου που απέκτησαν πτυχίο παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας της Β και Γ τάξης στο ΕΠΑΛ
• Νομοθετήθηκε το προαιρετικό 4o Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας»για απόκτηση και πτυχίου μεταδευτεροβαθμιου επιπέδου.
Το έτος αυτό περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα 7 ωρών/εβδ, και εκπαίδευση στο χώρο εργασίας για εννέα (9) μήνες, σε εργασία με αμοιβή και ασφάλιση μέσω ΟΑΕΔ
Εκτός των παραπάνω τα ΕΠΑΛ έχουν και τα εξής πλεονεκτήματα:
• Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο ειδικότητας με ενδοσχολικές μόνο εξετάσεις
• Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στα 18.
• Συνέχιση σπουδών, με ειδικές πανελλήνιες εξετάσεις.
• Άρτια εκπαιδευτήρια με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό
• 54% μαθήματα ειδικότητας , θεωρητικά και εργαστηριακά (μια στις 3 ώρες είναι εργαστήριο, γεγονός που καθιστά τα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα και πιο ευχάριστα για τους μαθητές με πολλές επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους
• Πολλές σύγχρονες επαγγελματικές επιλογές.
Τα Επαγγελματικά Λύκεια συνδυάζουν τη γενική παιδεία με την εξειδικευμένη τεχνική και επαγγελματική γνώση, γι’ αυτό και αποτελούν ιδανική επιλογή κυρίως για όσους σκοπεύουν άμεσα στην αγορά εργασίας.
Άλλωστε, οι τεχνολογικές αλλαγές και εξελίξεις, οι μεταβολές στην οργάνωση της εργασίας και η απαίτηση όλο και υψηλότερων προσόντων για την εξεύρεση μιας θέσης εργασίας, χρειάζονται απαραιτήτως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ εκπαίδευση!!!

Σχετικά άρθρα

Θέμα
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS