ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:Μια ξεχωριστή δράση με θέμα «Τα σημεία στίξης»

Μια ξεχωριστή δράση, που θέμα της είχε «Τα σημεία στίξης»,  απόλαυσαν τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή την Παρασκευή 23/6/2017.

Η εμψυχώτρια Ξένια Χερίδου έδειξε στους μικρούς μας φίλους όλα τα σημεία στίξης, εξηγώντας τη σημασία τους μέσα στην ανάγνωση και στην κατανόηση κειμένου.

Δημιουργήθηκε μια όμορφη συζήτηση εκφράζοντας τα περισσότερα παιδιά τη γνώμη τους.

Στη συνέχεια, τους δόθηκε το ερέθισμα, μέσα από τις εικόνες με τα χρωματιστά ανθρωπάκια της ζωγράφου Kveta Pachofska, να φανταστούν κι εκείνα τα σημεία στίξης και να τους δώσουν μορφή. Όλα τα σημεία στίξης μεταμορφώθηκαν σε έξυπνες φατσούλες, όμορφες πεταλούδες, χαρισματικά ζωάκια, χαρούμενους ακροβάτες, σπιτάκια με τζάκια που καπνίζουν κ.α.π. Οι δημιουργίες τους ξεπέρασαν κάθε φαντασία.

Έτσι προέκυψε η κυρία Κομμα-πάρδαλη, ο κύριος Θαυμαστικός και Το σκυλί του, τα αλιγκαροαδέλφια, οι δίδυμες Άνω Κάτω Τελείες κι άλλα υπέροχα. Έκαναν περιπετειώδη ταξίδια, σταμάτησαν σε πόλεις μαγικές και μας διηγήθηκαν απίθανες ιστορίες.

Ακόμα, διάβασαν μικρά κείμενα, στην αρχή χωρίς τα σημεία στίξης και στη συνέχεια μετέτρεψαν το κείμενο σε ερωτηματικό, θαυμαστικό και τελευταία με όλα τα σημεία στίξης του. Κατάλαβαν τη χρησιμότητά τους στο γραπτό και προφορικό λόγο, κατανοώντας κι απολαμβάνοντας τα κείμενα.

Μικροί μεγάλοι απολαύσαμε πραγματικά τη δράση και διασκεδάσαμε μέσα από την καρδιά μας με τη ζωηρή φαντασία των καλλιτεχνών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την εθελόντρια Ξένια Χερίδου για την πολύτιμη προσφορά της και τη θερμή υποστήριξή της, προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία η δράση.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS