ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Αναγνώστου Ιωάννης
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ
Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: «Τα αστέρια σημεία στον ουρανό»

#KE2017grΗ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών πραγματοποίησε μία ακόμη δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, που συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας με θέμα : «Τα αστέρια σημεία στον ουρανό».

Ένα θέμα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους. Με τη βοήθεια της  εμψυχώτριας Ευαγγελίας Κοτλίδα, δόθηκε στα παιδιά η  ευκαιρία  να γνωρίσουν τους πλανήτες  του ηλιακού μας συστήματος. Συζητήσαμε μαζί τους για τα αστέρια, τον  ήλιο, τη σελήνη, τους κομήτες ,τα πεφταστέρια κ.α.π. Μιλήσαμε  για μια φανταστική σφαίρα, η οποία περιβάλλει τον πλανήτη Γη, πάνω στην οποία απεικονίζονται τα αστέρια.

Αμέσως μετά, αφού διαβάσαμε το παραμύθι του  Oliver Jeffers «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι», ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα ίδια κάτι σχετικό, με το θέμα που αναλύθηκε. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και μέσα απ’ αυτήν την δραστηριότητα μπόρεσαν  αρχικά να λυθούν  οι ερωτήσεις κι οι απορίες τους, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα καίριες κι επιτυχημένες , και  να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον τους ως το τέλος.

Στο τέλος της δράσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το αυτοσχέδιο μίνι πλανητάριο, το οποίο μας βοήθησε να εισέλθουμε πραγματικά κι όχι εικονικά στον κόσμο του ηλιακού μας συστήματος με τη βοήθεια ενός φακού.

 

Σχετικά άρθρα

kanistras

Follow Us

PIZZA ROMEO
TSIOVAKAS
Κανιστράς-Τζιόλας
POTIKA MYRTO
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Οικογένειες των Γρεβενών

Καιρός

Grevenamedia @facebook