ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ…Φωτογραφημένα δεδομένα: Τα ρούχα

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πέμπτη κατά σειρά καινοτόμος  δράση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών με θέμα: Φωτογραφημένα δεδομένα: Τα ρούχα.

Η εθελόντρια νηπιαγωγός Αικατερίνη Τζημούλη άρχισε την δραστηριότητα κάνοντας μία συζήτηση με τους μικρούς μας φίλους για το πώς έχει αλλάξει ο τρόπος ενδυμασίας  και κατ’ επέκταση η μόδα με την πάροδο των χρόνων.

Η αφορμή  όλης αυτής της συζήτησης προήλθε από το βιβλίο <<Η μόδα στους αιώνες>>. Με τις ερωτήσεις της διέγειρε το ενδιαφέρον  των παιδιών και τους προβλημάτισε σχετικά με τη σημασία των ρούχων στη καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Έπειτα ,τα παιδιά χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των έξι ατόμων. Σε κάθε ομάδα μοιράστηκε ένα φυλλάδιο που αποτελούνταν από ερωτήσεις και δραστηριότητες αλλά και από μία φωτογραφία που παρουσιάζονταν άτομα με διαφορετικό τρόπο ντυσίματος.

Κάθε ομάδα κλήθηκε να παρατηρήσει με απόλυτη προσοχή την φωτογραφία και στην συνέχεια να απαντήσει σε ερωτήσεις του φυλλαδίου . Οι ερωτήσεις ζητούσαν από τα παιδιά να αποτυπώσουν το θέμα της φωτογραφίας, τον τόπο, τον χρόνο και την εποχή που τραβήχθηκαν.

Ακόμη, τα παιδιά έπρεπε να ζωγραφίσουν ένα αντικείμενο που  τους προσέλκυσε περισσότερο τη προσοχή από την εικόνα όπως ήταν εκείνη την εποχή και όπως το εντοπίζουμε σήμερα με τις αλλαγές που έχει υποστεί εξαιτίας της εξέλιξής του.

Η συνεργασία μεταξύ των παιδιών και της εθελόντριας ήταν άριστη και συνέβαλε ιδιαίτερα για την επίτευξη της δράσης. Στο τέλος τα παιδιά παρακολούθησαν με προσήλωση τις απαντήσεις των υπολοίπων και εξέφρασαν τις απορίες που είχαν.

Μία ακόμη δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε θερμά την Αικατερίνη Τζημούλη για την πολύτιμη προσφορά της στην υλοποίηση της δράσης και την Δέσποινα Κριθαργιώτη για την φωτογραφική κάλυψη και τη βοήθεια της στο δανεισμό του παιδικού τμήματος. Τη δράση συντόνισε και υλοποίησε η βιβλιοθηκονόμος Γεωργία Κοπάνου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σχετικά άρθρα

Θέμα
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS