Σεμινάριο

Video Widget

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Grevenamedia @facebook

Λίτσας

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
SECUTIRY
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Cross-visit επίσκεψη του έργου ECOWASTE4FOOD στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στα Γρεβενά

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας/Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (stakeholders) από τη Δυτική Μακεδονία, διοργανώνει την cross-visit επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ 2 και 4 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe.

Ο στόχος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση από τοπικούς φορείς (stakeholders) σχετικούς με το αντικείμενο του έργου, σε εκπροσώπους επιλεγμένων φορέων και επιχειρήσεων από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία, καλών πρακτικών οικολογικής καινοτομίας για τη μείωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων τροφίμων.

Από τη Δυτική Μακεδονία θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν τις πρακτικές τους οι, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ « Η ΔΗΜΗΤΡΑ», ΑΡΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΤΖΙΜΙΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΚΕ, ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και ΟΜΑΔΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΙΚΕ «ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ».

Στην cross visit επίσκεψη θα παρευρεθούν εταίροι και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Wielkopolska της Πολωνίας, την Περιφέρεια Provence-Alpes-Côte d’Azur της Γαλλίας, την Περιφέρεια Devon του Ηνωμένου Βασίλειου και την Περιφέρεια της Καταλονίας στην Ισπανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την εφαρμογή καλών πρακτικών και οικολογικών καινοτομιών μείωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων και τη δυνατότητα μεταφοράς αυτών των πρακτικών στις δικές τους παραγωγικές μονάδες και διαδικασίες.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει την 2η Μαΐου (1η ημέρα επίσκεψης) με την υποδοχή των επισκεπτών από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Θα ακολουθήσει παρουσίαση των δράσεων της ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΡΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η 2η μέρα επίσκεψης περιλαμβάνει επισκέψεις στους:

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ « Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Βελβεντό Κοζάνης, ώστε να παρουσιαστεί η οργάνωση, ο τρόπος λειτουργίας και ο τρόπος αξιοποίησης των περισσευούμενων φρούτων,
  • ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ, επιχείρηση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στα Γρεβενά, όπου θα παρουσιαστούν οι εγκαταστάσεις και ο τρόπος αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία, και
  • ΤΖΙΜΙΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΚΕ, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Η 3η και τελευταία ημέρα περιλαμβάνει την επίσκεψη στους αυτόματους πωλητές γάλακτος και στις εγκαταστάσεις της ΟΜΑΔΑΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΙΚΕ «ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ» για ενημέρωση των επισκεπτών για τις πρακτικές μείωσης των αποβλήτων της παραγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ECOWASTE4FOOD στο διαδικτυακό τόπο https://www.interregeurope.eu/ecowaste4food/.

 

 

Σχετικά άρθρα

email Επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης