Δροβατζήκας
Στεφούλης
Πρίντζας
Ντόντος
Λέτσιος
Τσιάτας
ΟΠΑΠ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
POTIKA MYRTO
Λιούζας
Λιοσάτος
Γκανάτσιου
ΟΠΑΠ
Βασιλόπουλος
Τσιμπέρη
Πόραβος
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Μπαρλαγιάννη
Νίκου

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
SPONSORS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Χρήστος Μπγιάλας: Συνάντηση με τη Γεν. Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής. Ποια θέματα αφορούσε η συζήτηση

Στις 29.3.2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής  & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, παρουσία του Γ.Γ. κ. Κασίμη, υπηρεσιακών παραγόντων, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Σημανδράκου, του  αντιπεριφερειάρχη  αγροτικής πολιτικής κ. Θεοδώρου και των Βουλευτών, Γρεβενών κ. Χρήστου Μπγιάλα, Ημαθίας κ. Γιώργου Ουρσουζίδη, Καρδίτσας κας Παναγιώτας Βράντζα και Κοζάνης κ. Δημήτρη Δημητριάδη.

H συζήτηση αφορούσε στα παρακάτω θέματα:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ – Π.Ο.Π.

Ο κ. Κασίμης δήλωσε, πως δυστυχώς δεν  υπάρχουν προϊόντα προστασίας σε πολλές χώρες της Ε.Ε., ώστε να υπάρχει κατάλληλο κλίμα υποστήριξης των Ελληνικών θέσεων.

Η Ελληνική Φέτα στηρίζετε στο τρίπτυχο: Ποιότητα- Υποστήριξη Παραγωγής- Προώθηση.

Για την υλοποίηση των παραπάνω κατευθύνσεων, προτάθηκε η σύσταση «Διεπαγγελματικής  για την Φέτα», πάνω σε αυτό το ζήτημα διεξάγονται σοβαρές συνομιλίες με ενδιαφερόμενους φορείς.

Η ζήτηση της Ελληνικής φέτας Παγκοσμίως φτάνει τους 500.000 ton ετησίως, ενώ παράγονται μόλις 80.000 ton στη χώρα μας, συνεπώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην παραγωγή του προϊόντος.

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Γίνεται καλή δουλειά στις Βρυξέλλες από ομάδα 8 ατόμων, που συστήθηκε και συστηματικά υποστηρίζει την προώθηση των προϊόντων μας. Ειδικά για το Γιαούρτι έγινε επίσημη διαμαρτυρία από την Πρεσβεία μας στην Πράγα, λόγω  παραβίασης του ονόματος προέλευσης του προϊόντος.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη αύξησης παραγωγής του Γίδινου Γάλατος, που τα προϊόντα του παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά.

  1. ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Έγινε αναλυτική συζήτηση πάνω στο ζήτημα της βιολογικής καλλιέργειας και των προβλημάτων που προκύπτουν από την μεγάλη ζήτηση που παρουσιάστηκε για ένταξη στο πρόγραμμα, καθώς και με τους οργανισμούς  πιστοποίησης.

Τονίστηκε, από όλους τους παρισταμένους, η μεγάλη ανάγκη για εξορθολογισμό της δράσης, καθώς και δίκαιη κατανομή των διαθέσιμων πόρων, ώστε να μη θιγούν οι αγρότες/κτηνοτρόφοι, που εντάχθηκαν ήδη κατά τα προηγούμενα έτη στο συγκεκριμένο μέτρο.

Από την πλευρά του Γ. Γραμματέα δηλώθηκε, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε αυτό το περιβαλλοντικό μέτρο στήριξης, να διατεθεί με τρόπο που να στηρίξει τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές. Ενώ παράλληλα να διασφαλιστούν πόροι, ώστε να ικανοποιηθούν οι αγρότες/κτηνοτρόφοι που ήδη ασχολούνται με την βιοκαλλιέργεια.

Τέλος συμφωνήθηκε, ότι το μέτρο πρέπει να υλοποιηθεί αυστηρά στα πλαίσια των αρχών του προγράμματος, ώστε να αποφευχθούν πιθανές κυρώσεις – κάτι το οποίο – ήταν καθεστώς στα προηγούμενα χρόνια και είναι γνωστό, ότι εκκρεμούν υποθέσεις που βλάπτουν εν τέλει τους ίδιους τους παραγωγούς.

 

 

 

          

 

 

          

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Παπαλιούρας
Παπαιωάννου
Μαλαματή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Τσαμπαρδούκα
Βλαμίδης
Νιζάμης
Παπαχατζή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Νούτσος
Βραβοσινός
Μαράνος
MPANTHS
MP
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS