ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Αρθρίτιδα: Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εγκαιρη διάγνωση, πρώιμη και ορθή θεραπευτική παρέμβαση

Η Αρθρίτιδα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο σήμερα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Με την ευκαιρία αυτή επιτρέψτε μου παρακαλώ μια σύντομη ενημέρωση. Σε πανελλήνιες επιδημιολογικές έρευνες που πραγματοποιήσαμε στο γενικό πληθυσμό της χώρας μας βρήκαμε ότι η Αρθρίτιδα:

  • Είναι πολύ συχνή, αφού 15% των ενηλίκων πάσχουν από αρθρίτιδα.
  • Προκαλεί τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις στους ασθενείς, στο κοινωνικό σύνολο και στην εθνική οικονομία, αφού π.χ. σε σύγκριση με όλες τις άλλες παθήσεις του ανθρώπου ευθύνεται για το 20% της μακροχρόνιας σωματικής ανικανότητας (αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.) που παρατηρείται στο γενικό πληθυσμό της χώρας μας.
  • Σήμερα η αντιμετώπιση του προβλήματος της αρθρίτιδας μπορεί να είναι αποτελεσματική με δύο βασικές προϋποθέσεις:  την έγκαιρη διάγνωση και την πρώιμη και ορθή θεραπευτική παρέμβαση.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Ωστόσο, στις ίδιες έρευνες βρήκαμε ότι:

  • Οι περισσότεροι ασθενείς με Αρθρίτιδα δεν είναι χρήστες των σύγχρονων θεραπευτικών δυνατοτήτων διότι καθυστερούν πολλούς μήνες ή και χρόνια να επισκεφθούν ρευματολόγους. Για παράδειγμα μόνο 5% των ασθενών με αρθρίτιδα σε μια άρθρωση & 23% των ασθενών με αρθρίτιδα σε 2 ή περισσότερες αρθρώσεις απευθύνονται σε ρευματολόγους όταν εμφανίζεται η νόσος τους.

 

  • Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μη ορθή διάγνωση και τη μη εφαρμογή σωστής θεραπευτικής αντιμετώπισης και έτσι την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών στις αρθρώσεις με συνέπεια σημαντικές κινητικές λειτουργικές διαταραχές ή και αναπηρία.
  • Το κύριο αίτιο της καθυστέρησης των ασθενών να επισκεφθούν ρευματολόγους είναι το γεγονός ότι 87% των Ελλήνων δεν γνωρίζουν τι είναι η Αρθρίτιδα, ούτε γνωρίζουν σε ποια ιατρική ειδικότητα θα πρέπει να απευθυνθούν αν έχουν ή αν παρουσιάσουν αυτή την πάθηση.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS