Άρχισε η απόσταξη του τσίπουρου (ρακής) στα Γρεβενά.
Τα “καζαναριά”, πήραν φωτιά στα χωριά των Γρεβενών. Ήδη άρχισε να παράγεται “η πρώτη φουρνιά” του τσίπουρου στα Γρεβενά ενώ οι αποστάξεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες. Στα χωριά μας παράγεται το απλό τσίπουρο (το γνωστό σμούμπα), η ριφινάδα με ή χωρίς γλυκάνισο. Παλαιότερα τα “καζάνια” ήταν ιδιοκτησία των τοπικών Ιερών Ναών, ενώ τώρα τσίπουρο παράγουν με δικά τους καζάνια και αρκετοί ιδιώτες. Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπηλαίου Γιάννης Βαβρίτσας σε χθεσινή φωτογραφία με τα “καζάνια παραγωγής”.
- Προηγούμενο Τρίτη 8 Νοεμβρίου : Tο πρωτοσέλιδο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- Επόμενο Ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του βουνού Τύμφη Ζαγοροχωρίων.