ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Ανιστόρητοι ή πληρωμένοι;..*Του Ξενοφών Διον. Μουσά, επίτιμος καθηγητής Φυσικής Διαστήματος στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια. 
Έχετε δίκαιο. Υπάρχει σχέδιο για διαίρεση της Ελλάδας. Οι πολιτικοί μας το γνωρίζουν (άλλως είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι) και εγκληματικά το αγνοούν δεκαετίες τώρα!
Αυτό υποστηρίζω σε κείμενο που  έστειλα πριν λίγες βδομάδες σε φίλους στο ΦΒ και με ηλεκτρονική επιστολή, το ακόλουθο.

Φυσικά και δεν πρέπει να δεχθούμε οποιαδήποτε ονομασία με τον όρο Μακεδονία διότι ο σκοπός είναι η διαίρεση της Ελλάδας.

http://www.macedonian-heritage.gr/VirtualLibrary/

Η Ελλάδα είναι μεγάλη. Αυτό δεν είναι ανεκτό. Έχει μεγαλύτερο εμβαδό από την Αγγλία και το 1/3 του εμβαδού της Ιαπωνίας. Αν βάλουμε την ΑΟΖ το εμβαδό αυξάνει υπερβολικά, και αυτό επίσης είναι επικίνδυνο για όλους τους άλλους.

Η Ελλάδα και τεράστιο πλούτο (μέταλλα, σπάνιες γαίες, λιγνίτη, ουράνιο σε τεράστιες ποσότητες) τις οποίες θέλουν να πάρουν. Έχουμε συμφωνήσει από χρόνια να μας πάρουν όλα.

Ομοίως από χρόνια έχουμε δεχθεί (οι πολιτικοί μας) το όνομα της Μακεδονίας για τους γείτονες.

Οι Έλληνες είναι πρώτοι στην ναυτιλία και αυτό δεν το συγχωρεί και δεν το ανέχεται κανείς.

Οι Έλληνες είναι πρώτοι στην επιστήμη. Το 12% των καθηγητών στις ΗΠΑ είναι Έλληνες, οι Γερμανόφωνοι είναι 24%. Οι Κινέζοι, οι Ινδοί έχουν μικρότερα ποσοστά. Υπάρχουν Έλληνες ακαδημαϊκοί στην Κίνα (και φοιτητές μου, για τους οποίους είμαι υπερήφανος).

Αυτά τα γνωρίζουν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς (τους πολιτικούς μας).

Με δεδομένο το διαίρει και βασίλευε (βλ. Γιουγκοσλαβία) η Ελλάδα πρέπει ναι διαιρεθεί γιατί αποτελεί ένα πιθανό αυριανό αντίπαλο όλων, αν αποκτήσει κάποτε κατάλληλους πολιτικούς.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις: Ο κανόνας στην ζωή είναι ότι όταν δεν είμαστε σε ισχυρή θέση δεν διαπραγματευόμαστε. Ασφαλώς πρέπει να παριστάνουμε ότι διαπραγματευόμαστε.

Δυστυχώς για διάφορους λόγους οι Έλληνες πολιτικοί είναι έτοιμοι για υποχωρήσεις. Κυρίως επειδή ενδιαφέρονται μόνο για την θέση τους, συνήθως για τις επόμενες ημέρες. Φαίνεται εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ «πολιτισμένοι» και δεχόμαστε «συμβιβασμούς» (ατιμωτικές υποχωρήσεις).

​Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος ότι, φυσικά με τεράστιο κόστος, θα επιζήσουμε, ελπίζω όχι διαιρεμένοι σε κρατίδια.

Οποιοι δεν τα αντιλαμβάνονται αυτά είναι τελείως ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για την Ελλάδα, ειδικά αν έχουν θέσεις που λαμβάνουν αποφάσεις.

Ξενοφών Διον. Μουσάς,  επίτιμος καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS