ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Αύξηση θηραμάτων στο κυνήγι αγριογούρουνου στη Δυτική Μακεδονία

Το κυνήγι αγριογούρουνου επεκτείνεται χρονικά σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία αλλά μπορεί να συμβεί αυτό και σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχει πρόβλημα, με στόχο τον περιορισμό των αγριογούρουνων.
Η απόφαση Φάμελλου θεωρείτο επιβεβλημένη, μετά τις αλλεπάλληλες ζημιές, που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα και αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες στον ΕΛΓΑ, καθώς καλύπτεται η ζημιά καλλιεργειών, μόνο εφόσον είναι σε περιοχή Νατούρα.
Μέχρι στιγμής για το πρόβλημα της αύξησης των αγριογούρουνων και των ζημιών σε καλλιέργειες έχουν κατατεθεί επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα και από κυβερνητικούς βουλευτές όπως ο τομεάρχης Αγροτικού των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως η τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτές του ΚΚΕ, όπως ο αντιπρόεδρος και βουλευτής Λάρισας, Γιώργος Λαμπρούλης κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί οποιοσδήποτε περιφερειάρχης να αιτηθεί να συμβεί επέκταση κυνηγιού και στην περιοχή του, εφόσον υπάρχει έγγραφο από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες, που να πιστοποιεί ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν κι εκεί.
Το πρόβλημα με τη δραματική αύξηση αγριογούρουνων είναι έντονο, όχι μόνο στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε περιφερειακές ενότητες και της Κεντρικής Μακεδονίας, της Αν. Μακεδονίας -Θράκης, της Θεσσαλίας ακόμη και της Στερεάς Ελλάδας ενώ έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα έως και στην Αρκαδία κ.ά.
Πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS