ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» είναι μόνο της Καβάλας

Ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της από κοινού δήλωσης του Πρωθυπουργού και του Σκοπιανού ομολόγου του χθες, πως σε μια προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών θα αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και θα «αποσυρθεί» η ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».
Η διεθνής καταχώρηση της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων, όπως προκύπτει από την λίστα αεροδρομίων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), είναι «Skopje» (βλ. εδώ: http://www.flugzeuginfo.net/table_airportcodes_country-loca…). Αντίστοιχα η ονομασία του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» είναι «Kavala Intl Airport (Megas Alexandros)» (βλ. εδώ:http://www.flugzeuginfo.net/table_airportcodes_country-loca…).
Άρα σε ποια αλλαγή ονόματος αεροδρομίου μπορούμε να υπολογίζουμε αφού ήδη το μόνο αεροδρόμιο που αναγνωρίζεται διεθνώς ως «Μέγας Αλέξανδρος» είναι αυτό της Καβάλας (βλ. επικουρικά εδώ:http://worldaerodata.com/wad.cgi?id=GR83147&sch=Megas), ενώ των Σκοπίων αναγνωρίζεται ως «Skopje». Το αν υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του εκεί αεροδρομίου πινακίδες με την ονομασία «Alexander the Great» η αν το έχουν στο εθνικό τους ονοματολόγιο καταχωρημένο ως τέτοιο, αυτό δεν αφορά τη διεθνή αναγνώριση του αεροδρομίου.
Εν ολίγοις, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι προσπάθειες προσέγγισης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τις αλυτρωτικές βλέψεις της άλλης πλευράς και όχι σε ζητήματα ονοματοδοσίας υποδομών που ούτως ή άλλως διεθνώς έχουν καταχωρηθεί με διαφορετική ονομασία.

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS