Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Όπου υπάρχει καπνός …

Δύο είναι οι βασικές αλλαγές που επιφέρει η νέα αύξηση της φορολογίας τσιγάρων και καπνού. Το πρώτο είναι ότι ο όρος «φθηνά τσιγάρα» περνάει στην Ιστορία, αφού τα φθηνότερα σήματα θα «σπάσουν» το φράγμα των 3 ευρώ και θα ανέβουν στα 3,3 ευρώ περίπου.

Δύο είναι οι βασικές αλλαγές που επιφέρει η νέα αύξηση της φορολογίας τσιγάρων και καπνού. Το πρώτο είναι ότι ο όρος «φθηνά τσιγάρα» περνάει στην Ιστορία, αφού τα φθηνότερα σήματα θα «σπάσουν» το φράγμα των 3 ευρώ και θα ανέβουν στα 3,3 ευρώ περίπου.

Το δεύτερο είναι ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων στη χώρα θα γνωρίσει μέρες δόξας, σε πείσμα όσων θέλουν να πιστεύουν ότι η αύξηση της φορολογίας θα αποφέρει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα. Η ιστορία άλλωστε των τελευταίων ετών το επιβεβαιώνει απόλυτα. Προ τετραετίας το ποσοστό του λαθρεμπορίου στη χώρα δεν υπερέβαινε 4%, όταν στην Ευρώπη κυμαίνεται στα επίπεδα του 10%. Οι αυξήσεις όμως των τελευταίων ετών έχουν ενισχύσει σημαντικά το ποσοστό αυτό, μειώνοντας στο ελάχιστο τη διαφορά με τον ευρωπαϊκό μ.ό.

Οι δασμοί
Σύμφωνα με το ethnos.gr όταν το μεγαλύτερο ποσοστό της τελικής τιμής ενός πακέτου τσιγάρων είναι δασμός, εύλογα ανοίγει τις ορέξεις των λαθρεμπόρων και όσο υψηλότερες οι λιανικές τιμές, τόσο μεγαλύτερο το κίνητρο για ανάπτυξη του λαθρεμπορίου. Τρανταχτό παράδειγμα η Βρετανία όπου όταν στις αρχές της δεκαετίας προχώρησε στην επιβολή υψηλών δασμών στα τσιγάρα, το λαθρεμπόριο διογκώθηκε με εκρηκτικούς ρυθμούς. Η λιανική τιμή ενός πακέτου τσιγάρα στη Βρετανία κινείται στα επίπεδα των 9 ευρώ, με αποτέλεσμα το λαθρεμπόριο να «εκπροσωπεί» πάνω από το 35% της συνολικής λιανικής αγοράς. Πέραν όμως της άνθησης του λαθρεμπορίου με την επιβολή υψηλών δασμών, δημιουργείται και τεράστια ψαλίδα στις τιμές των τσιγάρων με τις χώρες που συνορεύουμε, ανοίγοντας παράθυρο για ακόμη μεγαλύτερα διαφυγόντα έσοδα.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ