Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Χαιρετισμός της Ευγενίας Ουζουνίδου για τη νέα σχολική χρονιά

Ένα καινούριο ταξίδι στη γνώση ξεκινά σήμερα με όνειρα και ελπίδες. Η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μαθητιώσα νεολαία μας, η οποία απ’ αυτήν τη διαδρομή θα πάρει όλα εκείνα τα εφόδια που θα την κάνουν ικανή να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιούται στην αυριανή κοινωνία. Είναι επίσης  πολύ σημαντική και για τους εκπαιδευτικούς μας, που, παρά τις αντιξοότητες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπομονή και εργατικότητα θα επιτελέσουν για άλλη μία χρονιά την αποστολή τους, καθώς και για τους γονείς, που εναποθέτουν τις ελπίδες  για μόρφωση των παιδιών τους στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Είναι, βέβαια, λυπηρό που η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, με απαξιωμένους δασκάλους, με φτωχοποιημένους γονείς και με αγχωμένους μαθητές.

Δυστυχώς, το δημόσιο σχολείο σήμερα βάλλεται σκληρά από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που έχει εξουθενώσει την ελληνική οικογένεια φορτώνοντάς την με δυσβάσταχτους φόρους και έχει θυσιάσει τα κοινωνικά αγαθά  στο βωμό της κερδοφορίας  των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Η δημόσια παιδεία διαλύεται από την πολιτική που δίνει προτεραιότητα  στην ύλη και αγνοεί τον άνθρωπο, οδηγώντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε τραγικά αδιέξοδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης τη δική του εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει κάθε παιδί χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για την ελληνική οικογένεια. Ένα σχολείο ευχάριστο και δημιουργικό, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι τις ανάγκες της αγοράς. Ένα σχολείο που θα παρέχει δωρεάν όλα τα μορφωτικά αγαθά και δε θα μετατρέπει τους πιο φτωχούς σε εκπαιδευτικά αποτυχημένους, οικονομικά εκμεταλλεύσιμους, κοινωνικά αδύναμους και πολιτικά χειραγωγήσιμους.

Η απάντηση σ΄αυτήν την απαξίωση του δημόσιου σχολείου πρέπει να είναι η συνειδητοποίηση, η ελπίδα και ο αγώνας. Μόνο έτσι θα φέρουμε τη μεγάλη ανατροπή στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Εύχομαι δημιουργική σχολική χρονιά για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κάθε επιτυχία στον  αγώνα για μόρφωση, προσωπική ολοκλήρωση και κοινωνική πρόοδο.

 

Ουζουνίδου Ευγενία

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ