Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης: Έργα ανάπτυξης και γέφυρες φιλίας και συνεργασίας

 

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Για την πορεία υλοποίησης των έξι υπό κατασκευή και τριών υπό μελέτη κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού και για τις εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Πάρι Σαββαΐδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα (Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013), στα γραφεία της εταιρείας.

Ο κ. Σαββαΐδης ανέλυσε διεξοδικά στον Υπουργό την εξέλιξη των έργων  που δρομολογούνται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές εξέλιξης της εταιρείας μέσω της επέκτασης δραστηριοτήτων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο εξωτερικό.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την Εγνατία Οδό ως ένα «ιδιαίτερα σημαντικό έργο ανάπτυξης», όχι μόνο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά για όλη την επικράτεια, αφού όπως είπε ενώνει τη δυτική με την ανατολική πλευρά της χώρας και δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στη δυτική Ευρώπη, στην ανατολή και στις βόρειες Βαλκανικές χώρες.

«Η Εγνατία Οδός Α.Ε.», συνέχισε ο Υπουργός, «είναι ένας μηχανισμός ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά με έργα ανάπτυξης σε όλη τη χώρα. Τα έργα υποδομών φέρνουν ανάπτυξη και δημιουργούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, κάτι που είναι ζητούμενο στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους σταθμούς διοδίων, ο κ. Καράογλου τόνισε πως: «Υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες και δεσμεύσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων. Όμως είναι σαφές ότι οι χρήστες πρέπει να πληρώνουν. Σαφέστατα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για αυτούς που πηγαινοέρχονται καθημερινά, από εκεί και πέρα όμως ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος για τη συντήρηση των έργων και άρα είναι λογικό ότι θα πρέπει να υπάρχει μια επιβάρυνση για τους χρήστες»

Τέλος ο κ. Καράογλου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, σε ξενοδοχείο της πόλης, το ΥΜΑΘ θα διοργανώσει ημερίδα όπου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, θα ενημερωθούν οι φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης για την ανάπτυξη και τις υποδομές στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

 

*Φωτογραφία από τη συνάντηση του ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Πάρι Σαββαΐδη

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η Β. ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας και τους τρόπους με τους οποίους ο Καναδάς μπορεί να επενδύσει στη Μακεδονία και τη Θράκη συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Ρόμπερτ Πεκ.

«Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 71 χρόνων διπλωματικών σχέσεων και γόνιμης συνεργασίας Ελλάδας και Καναδά, με τον κ. Πεκ είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία φάνηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών του Καναδά επιθυμεί να επενδύσει στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η Βόρεια Ελλάδα των ευκαιριών χτίζει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας» επισήμανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως «άμεσα και δημιουργικά, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έχοντας ως πυλώνες της πολιτικής του την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα υπόδειγμα προκοπής».

Ο κ. Ρόμπερτ Πεκ από την πλευρά του αναφέρθηκε στους 300.000 Έλληνες του Καναδά που «ενώνουν», όπως είπε, τις δυο χώρες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας.  «Έχω εμπιστοσύνη στο δυναμικό της χώρας σας, πιστεύω στο αθάνατο ελληνικό πνεύμα και είμαι σίγουρος πως παρά τις δυσκολίες,  η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της, όντας μια χώρα φιλική στις επενδύσεις» κατέληξε ο Καναδός Πρέσβης.

 

*Φωτογραφία από τη συνάντηση του ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Ρόμπερτ Πεκ.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ