Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Το top 6 των τροφών, που δημιουργούν φλεγμονές

Σήμερα πια, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι φλεγμονές είναι η αιτία πολλών σοβαρών ασθενειών. Ο καρκίνος διαιωνίζεται από φλεγμονές – οι όγκοι μεγαλώνουν καθώς η…
φλεγμονώδης διαδικασίαπαίρνει τη σκυτάλη. Ομοίως, το πρήξιμο και ο πόνος της αρθρίτιδας, της ινομυαλγίας, ακόμη και ο διαβήτης και η παχυσαρκία έχουν συνδεθεί με χρόνια φλεγμονή στο σώμα. Οι αντιφλεγμονώδεις δίαιτεςείναι σημαντικές, αφού μια διατροφή γεμάτη με τρόφιμα που συγκρατούν τις φλεγμονές μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και συχνά να αντιστρέψει μια ασθένεια. Ορισμένα αντιφλεγμονώδη τρόφιμαπεριλαμβάνουν τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα μοβ σταφύλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους,πολύχρωμα λαχανικά για τα οποία θα μιλήσουμε σε άλλο ποστ.

Προς το παρόν δείτε μια λίστα με τα 6 πιο φλεγμονώδη τρόφιμα.

1. Ψημένες τροφές από λευκό αλεύρι.Αυτές οι τροφές είναι στην κορυφή της λίστας, διότι το άσπρο αλεύρι γίνεται λευκή ζάχαρη αμέσως μόλις μπαίνει στο στόμα σας», λέει η Julie Daniluk, RHN, συγγραφέας του βιβλίου «Τα γεύματα που θεραπεύουν τις φλεγμονές.” Τα άμυλα σπάνε σε σάκχαρα αμέσως. Γι ‘αυτό αυξάνεται το ζάχαρο στοαίμα σας τόσο γρήγορα. Το λευκό αλεύρι είναι διπλό πρόβλημα, λόγω της περιεκτικότητας του σε γλουτένη. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια δυσκολία στην αφομοίωση της γλουτένης με αποτέλεσμα διάφορες φλεγμονές.

2. Τηγανητές πατάτες / πατατάκιαΤο πρόβλημα είναι ότι τα τρόφιμα που τηγανίζονται σε λάδι σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν μια χημική ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο νευροτοξίνης , η οποία προκαλεί τρομερή φλεγμονή. Ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα είναι να ψήσετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει και για τα πατατάκια.

3. Ψητά λουκάνικαΤο μεγαλύτερο πρόβλημα με τα λουκάνικα, καθώς και με το μπέικον , είναι τα νιτρικά άλατα που περιέχουν. Είναι μια καρκινογόνος χημική ουσία που προκαλεί φλεγμονές. Ακόμη χειρότερα, όταν τηγανίζουμε τα ζωικά λίπη σε υψηλές θερμοκρασίες, τα μαύρα σημάδια που ανακύπτουν από το τηγάνισμα, ονομάζονται κρεόζωτο και είναι καρκινογόνο, επίσης. Η βιταμίνη C μπορεί να σας προστατεύσει από τα νιτρικά, οπότε αν θέλετε να απολαύσετε αυτά τα τρόφιμα περιστασιακά, φάτε μερικές πιπεριές ή ένα πορτοκάλι μαζί τους.

4. Αναψυκτικά τύπου cola. Tο καφέ χρώμα της καραμέλας που υπάρχει στην cola, είναι μια χημική ουσία που λέγεται 4-μεθυλιμιδαζόλη ή 4-ΜΙ, προέρχεται από αμμωνία και έχει δειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο σε πειραματόζωα. Επιπλέον, είναι διπλά επικύνδινη, γιατί ένα κανονικό κουτάκι τύπου cola, περιέχει μέσα του 9 κουταλάκια ζάχαρη! Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πρόσφατες έρευνες που λένε ότι υτα καρκινικά κύτταρα, τρέφονται με ζάχαρη!

5. Pop corn μικροκυμμάτων. Το τεχνητό άρωμα βουτύρου στο ποπ-κορν έχει συνδεθεί με σοβαρές φλεγμονές. Οι αναθυμιάσεις από τον ατμό της σακούλας περιέχουν ένα ερεθιστικό των πνευμόνων, φανταστείτε τι κάνει στο πεπτικό σας σύστημα. Επίσης περιέχει λίπη από τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα μερικώς υδρογονωμένα έλαια που μαγειρεύεται σε υψηλή θερμοκρασία, και αυτά είναι επίσης τρανς φλεγμονώδη. Κάντε μόνοι σας ποπ κορν, βάζοντας μερικές κουταλιές σπόρων σε μια χαρτοσακούλα που θα έχετε διπλώσει από πάνω, και όταν βγάλετε, προσθέστε όσο είναι ζεστά, παρμεζάνα.

6.Τεχνιτές χρωστικές.Τις συναντάμε συνήθως σε γλυκά σνακς, αλλά όχι μόνο. Οι τεχνητές χρωστικές ουσίες γίνονται από το πετρέλαιο και τα υποπροϊόντα της βενζίνης και μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στην χημεία του σώματος και την ορμονική λειτουργία. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνες για τα πάντα, από ADHD (ελλειματική προσοχή-υπερκινητικότητα) σε ημικρανίες , νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον. Φυσικά χρωματισμένα και αρωματισμένα γλυκά, γλειφιτζούρια κλπ είναι διαθέσιμα σε πολλά παντοπωλεία. Είναι φυσικά βαμμένες καραμέλες φτιαγμένες από παντζάρια και καρότα. Ψάξτε για τις ετικέτες στις συσκευασίες που λένε “δεν περιέχει τεχνητά χρώματα, αρώματα ή συντηρητικά.”

pinnokio.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ