Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Το Πρωτοδικείο Γρεβενών δικαίωσε την εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» και τον «ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΛΟΓΟ» σε βάρος του Δημάρχου Γρεβενών κ .Δ.Κουπτσίδη. Τι λένε οι αποφάσεις. Πρόστιμο 600 ευρώ για κάθε παράβαση. Γιατί δικάστηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών.

Το Πρωτοδικείο Γρεβενών που συνεδρίασε δημόσια δικαίωσε τις εφημερίδες «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» και τον «ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΛΟΓΟ» σε βάρος του Δημάρχου Γρεβενών κ.Δ.Κουπτσίδη επιβάλλοντας πρόστιμο 600 ευρώ ημερησίως για κάθε νέα παράβαση καθώς δικάστηκε και για τα δικαστικά έξοδα.

Στις αποφάσεις 71/2013 και 73/2013 αναφέρονται και τα εξής:

1) «… στην καταβολή αποζημιώσεως, ερειδόμενη σε ευθύνη του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ προς αποζημίωση για τις παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων τους, οι οποίες τελούνται ή σημειώνονται κατά την ενάσκηση της υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί και τελούν…»
2) «…Η ευθύνη υπάρχει όταν η ζημιογόνος πράξη τελέστηκε καθ’ υπέρβαση των ανατεθέντων καθηκόντων ή επ΄ευκαιρία ή με αφορμή την υπηρεσία, αλλά κατά παράβαση των διαταγών ή εντολών που έχουν δοθεί…»
3) «…Από τις ίδιες διατάξεις προκύπτει περαιτέρω ότι, στις περιπτώσεις που, για τις αναφερόμενες ανωτέρω πράξεις, παραλείψεις ή υλικές ενέργειες, ενάγεται, ως προσωπικώς υπεύθυνο προς αποζημίωση, όχι το Δημόσιο ή το ΝΠΔΔ αλλά το όργανο που προκάλεσε τη ζημιά, εφόσον, κατά τα ανωτέρω εκτεθέντα, υπέχει προσωπική ευθύνη για την ανόρθωση της ζημιάς…»
4) «…ότι σε κάθε περίπτωση που υφίσταται ευθύνη του Δήμου από παράνομες πράξεις των αμέσων οργάνων αυτού, όπως είναι ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, υφίσταται εις ολόκληρον ευθύνη και των εν λόγω οργάνων, εφόσον αυτά τελούν και σε υπαιτιότητα…»
5) «… Από όταν ο καθ’ ου ανέλαβε τα καθήκοντα ως Δημάρχου του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Γρεβενών προέβη σε τριάντα δύο (32) δημοσιεύσεις διακηρύξεων. Η αιτούσα εδικαιούτο με βάσει το κριτήριο της ίσης κατανομής όπως λάβει το ένα τρίτο αυτών. Ελαβε δε το διάστημα αυτό μηδεμία δημοσίευση»

6) «…Τα δικαστικά έξοδα της αιτούσης βαρύνουν τον καθ’ ου που ηττάται [αρθρ. 176 ΚΠολΔ] κατά τα οριζόμενα στο διατακτικό…»
7) «… Απαγγέλει κατά του καθ΄ου χρηματική ποινή τριακοσίων [300] ευρώ για κάθε παράβαση της ως άνω υποχρεώσεώς του. Επιβάλλει στον καθ’ ου τη δικαστική δαπάνη της αιτούσας που ορίζει σε εκατόν πενήντα [150] ευρώ…»

1) Στο μεταξύ με βάση τις δύο παραπάνω αποφάσεις του Πρωτοδικείου Γρεβενών και την δικαίωση των εφημερίδων «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» και «ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ» θα προσφύγουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για κάθε νόμιμη αποζημίωση σε βάρος του Δημάρχου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Οι εφημερίδες θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη σε βάρος των παραπάνω και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπηρεσία και συγκεκριμένα για την υποχρέωση που είχαν να τηρήσουν τον Νόμο 3548 (Φ.Ε.Κ. 68-20-3-2007) Αρθρο 3, παρ. 1 και τον οποίο παραβίασαν και καταστρατήγησαν σύμφωνα με την δικαστική απόφαση 64 φορές.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ