Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Το θαυματουργό σκόρδο καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοήθων όγκων

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά γι’ αυτό το ταπεινό προϊόν της γης! Και όχι μόνο είναι όλα αλήθεια, αλλά επιπλέον έρχονται συνεχώς στο φως ολοένα και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητές του, σε σημείο να θεωρείται και δικαίως «πασπαρτού υγείας»! Ο λόγος για το σκόρδο…

Έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Κίνα αποδεικνύει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, ότι η κατανάλωση ωμού σκόρδου, δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 44% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Ακόμη και σε καπνιστές, η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου αγγίζει το 30%.

Το κάπνισμα αποτελεί τον συχνότερο λόγο ανάπτυξης όγκων στους πνεύμονες, αφού υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνο για περίπου 80% των περιπτώσεων.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει τους πνεύμονες από διάφορες συνθήκες καθώς και να προφυλάξει από άλλες κακοήθειες όπως ο καρκίνος του εντέρου.

Μελέτη στο πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας απέδειξε ότι, το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκων του λεπτού εντέρου κατά το ένα τρίτο περίπου.

Στην πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων Jiangsu Provincial στην Κίνα, μελέτησαν και σύγκριναν 1424 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα με 4500 υγιείς ενήλικες.

Κάθε ένας από αυτούς ερωτήθηκε σχετικά με το διαιτολόγιό του και το πόσο συχνά καπνίζει. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Cancer Prevention Research» και έδειξαν ότι, αυτοί οι οποίοι έτρωγαν ωμό σκόρδο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα, ακόμη και αν κάπνιζαν ή αν ήταν συχνά εκτεθειμένοι σε αναθυμιάσεις μαγειρικού λαδιού, που πιστεύεται ότι συντελεί και αυτό στην ανάπτυξη της νόσου.

Η έρευνα δεν διαπίστωσε αν ίδιες ιδιότητες έχει και το μαγειρεμένο σκόρδο. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, το συστατικό-κλειδί είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin και ελευθερώνεται όταν η σκελίδα θρυμματίζεται ή ψιλοκόβεται. Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό αντι-οξειδωτικό το οποίο μειώνει τις ζημιές από τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του σώματος.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι, μπορεί επίσης να βοηθήσει ενάντια στο κοινό κρυολόγημα, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ακόμη και στην ελονοσία.

 

iefimerida

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ