Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Το ημερολόγιο του Τρικώμου με κείμενα και φωτογραφίες συναισθηματικής και ιστορικής αξίας

Γράφει ο Βασίλης Αποστόλου, επιμελητής σύνταξης του περιοδικού “ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ” για την περιφέρεια Βεντζίων, Γρεβενών, Κοζάνης του Ε.Ε.Ε Συλλόγου Εξάρχου Γρεβενών.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Τρικωμιωτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» με έτος ιδρύσεως το 1978 κυκλοφόρησε πολυσέλιδο ημερολόγιο τοίχου για το έτος 2013 με τίτλο Αναμνήσεις από το παρελθόν. Στην πρώτη σελίδα προβάλλεται η  φωτογραφία του Αγίου Αθανασίου προστάτης  του χωριού και του συλλόγου (φωτογράφιση Γιώργου Φειδία).

Εντυπωσιάζει το πλήθος των χορηγών, όλοι τους Γρεβενιώτες με ρίζες από το Τρίκωμο, είκοσι επτά (αρ.27),οι οποίοι  παρουσιάζονται στη δεύτερη σελίδα με έγχρωμη αποτύπωση. Συνεχίζοντας το φυλλορρόημα σταματάμε στο χαιρετισμό του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιου Δασκαλόπουλου. Με το λιτό κείμενο αλλά πλήρες κατατοπιστικό ενημερωνόμαστε ότι είναι το πρώτο ημερολόγιο που εκδίδει ο σύλλογος, πλαισιωμένο με φωτογραφίες συναισθηματικής και ιστορικής αξίας  και είναι αφιερωμένο στους απανταχού Τρικωμιώτες.

Από το ιστορικό του χωριού λαμβάνουμε πληροφορίες για την ίδρυση του οικισμού, πρώην Ζάλοβο, νυν Τρίκωμο (τρεις κώμες), για την αμπελουργία, για τους ξενώνες, για τους τόπους εστίασης. Δε λείπουν και οι αναφορές για τα στολίδια, τα καμάρια του χωριού και των Γρεβενών, τα δύο γεφύρια του Αζίζ Αγά, ο οποίος έγινε και γραμματόσημο το 1997, και τα Καγκέλια.

Οι φωτογραφίες του ημερολογίου με ενημερωτικό τίτλο προέρχονται από την καθημερινότητα του χωριού, τα λουκατσάρια 1959, τη μαθητική ζωή, τους χορούς, τα γιορτάσια, τα πασχαλόγιορτα, τη θρησκευτική ζωή.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου για το πλήθος των δραστηριοτήτων, με κορυφαία εκδήλωση τη Γιορτή του κρασιού η οποία γίνεται για τριάντα συναπτά έτη.

Εκτός από τις εξωραϊστικές δραστηριότητες, προβολή της παράδοσης και εθιμικής ζωής που με αγάπη και επιτυχία υλοποιεί ο σύλλογος εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η ιστοσελίδα του συλλόγου:htt://trikomogredenon.blogspot.gr. Στα τρία χρόνια λειτουργίας έχουμε 267 αναρτήσεις (2010=19, 2011=79, 2012=166 ) με θέματα ιστορίας, παράδοσης, πολιτισμού με συντακτική ομάδα τους Γεώργιο Κ.Καράντζιο, Ιωάννη Γ.Τσακνάκη. Πολύ ενδιαφέροντα τα κείμενα του πολυγραφότατου Χρήστου Ζτάλιου. Καλή συνέχεια.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ