Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τους απέλυσαν δύο φορές! (22-12-2011)

Κάποιοι θύμωσαν πολύ γιατί σε ερώτησή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στήριξα το δικαίωμα εργασίας, τριών Γρεβενιωτών επιστημόνων, με σύμβαση αορίστου χρόνου και πολύχρονη συνεισφορά στην Αναπτυξιακή Γρεβενών που απολύθηκαν με απόφαση του Δ.Σ της 18.10 2011(απόφαση 7, πρακτικό 47) και όπως πληροφορήθηκα τους οφείλονται ακόμα και σήμερα δεδουλευμένα μέχρι και δέκα μηνών!
Αυτό ήταν βέβαια μόνο ένα ερώτημα.
Η ουσία της τοποθέτησής μας ήταν η βιωσιμότητα των αναπτυξιακών της Δυτικής Μακεδονίας και κύρια η αναπτυξιακή στρατηγική που πρέπει να έχει ενιαία διαπεριφερειακή αντίληψη, όραμα και προοπτική και να υπηρετεί την εξάλειψη των διαπεριφερειακών ανισοτήτων, την αποκέντρωση και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Πρότεινα δε την δημιουργία μιας περιφερειακής αναπτυξιακής (ΑΝ.ΔΥ.Μ), η οποία με τα έμπειρα στελέχη όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και με την φέρουσα ώσμωση της τεχνογνωσίας τους, θα δημιουργήσουν ένα χρήσιμο, ισχυρό, αποδοτικό και αποτελεσματικό εργαλείο διαπεριφερειακής και ενδοπεριφερειακής ανάπτυξης.
Δέχτηκα πολλές επιθέσεις για “υποκριτική” συμπαράσταση, για δημιουργία εντυπώσεων, για “κομματικούς” φίλους και ότι δεν αντέδρασα όταν απολύθηκαν συμβασιούχοι έργου με μικρής χρονικής διάρκειας συμβάσεις που έληγαν αυτοδικαίως μετά δίμηνο πεντάμηνο κλπ.


Φυσικά και δεν είχα καμμία εμπλοκή με την ΑΝΓΡΕ ούτε διοικητική ούτε και προσέλαβα κανέναν από τους απολυθέντες, ούτε μου παραπονέθηκε κανείς εκ των τριάντα(!) απολυθέντων.
Ρώτησα για την θέση των Περιφερειακών Συμβούλων και μελών του Δ.Σ , την θέση της πλειοψηφίας που μας εκπροσωπεί.


Φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν πολύ αυτοί που λαϊκίζουν ανεύθυνα και παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι δημιουργίας ενός ανέξοδου γυαλιστερού και αψεγάδιαστου φιλολαϊκού, πατριωτικού- τοπικού προφίλ.


Μια μέρα(20/12) πριν την προγραμματισμένη συζήτηση επί των θεμάτων της ερωτήσεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και δύο πριν από την συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων μετά προσφυγή των απολυθέντων εργαζομένων στη δικαιοσύνη, τους επιδόθηκε με δικαστικό κλητήρα, νέα(;) απόλυση με ημερομηνία 19/12/2011!
Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου(!), το δώρο Χριστουγέννων και το υπόλοιπο της αποζημίωσης απολύσεώς τους! (Εκκρεμούν ακόμη οφειλές μηνών και προς τους 3 εργαζόμενους)
Όσο για τις απολαβές των 75.000,00 ευρώ,που ακούστηκαν σε συνεντεύξεις, είδα μόνο αμοιβές των 1.300,00 ευρώ μηνιαίως!


Μαγικά πράγματα!


Όλα αυτά καταδεικνύουν την πρόχειρη, ατεκμηρίωτη και διάτρητη νομικά απόφαση του Δ.Σ και δη των μελών που μας εκπροσωπούν. Ελπίζουμε με τέτοιες πρακτικές η ΑΝΓΡΕ να μην συρρικνωθεί περισσότερο και να μην οδηγηθεί σε διάλυση!
Έστω και αυτοαναιρούμενοι, κάποιοι δεν μπορεί να είναι πάντοτε παραπονεμένοι!
Άλλωστε τόνισα κατά την συζήτηση ότι οι ερωτήσεις μου όσο και αν ενοχλούν βοηθούν και την πλειοψηφία να γίνεται καλύτερη και κύρια την προώθηση εκείνων των προβλημάτων που έχει ανάγκη ο τόπος καθώς και δίκαια συλλογικά ή ατομικά αιτήματα πολιτών που προσκρούουν στη γραφειοκρατία και στην κακοδιοίκηση, όπως προεκλογικά υποσχεθήκαμε ως παράταξη καθώς και με δηλώσεις μου ότι θα ασκήσουμε δομική αντιπολίτευση, με αρχές, θέσεις και συνθέσεις, χωρίς ύβρεις και ακρότητες.


Δημήτρης Ψευτογκάς
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ