Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τοποθέτηση του Δημήτρη Ψευτογκά στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 11ης Απριλίου για τον Ε65

Kυρία Πρόεδρε

Κύριε Περιφερειάρχη

Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες,

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Ο κάθετος άξονας Ε65  είναι μια  αναγκαιότητα για την Δυτική Μακεδονία, για τα Γρεβενά και ιδιαίτερα για την Δεσκάτη, ένα σημαντικό και δυναμικό  πόλο ανάπτυξης της Ενότητάς μας και της  Περιφέρειας  εν συνόλω, που αυτή την στιγμή είναι σε απομόνωση.

Στα πλαίσια, λοιπόν, μιας πολιτικής εξάλειψης όχι μόνο των διαπεριφερειακών ,αλλά και των ενδοπεριφερειακών  ανισοτήτων και δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς, ότι η κατασκευή του Ε65 δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα, αλλά  είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο παρ’  όλο που ανήκει στα έργα βασικών υποδομών.

Έχουμε καθυστερήσει πολλά χρόνια , ιδιαίτερα σ ε έργα υποδομών.

Έχουμε καθυστερήσει  μισό αιώνα και πλέον από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, από τις άλλες χώρες της ΕΕ και δυστυχώς τώρα πρέπει να τρέξουμε…

Ένα Δυτικοευρωπαϊκό Δίκτυο, ο Κάθετος οδικός άξονας στην Εγνατία Οδό, ο Ε65,που θα ενώνει τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία με την Αθήνα, κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά και να μην υλοποιηθεί.

Αυτή την στιγμή  το έργο βρίσκεται σε κρίσιμη φάση.

Για να απεμπλακεί από ατέρμονες δικαστικές περιπλοκές, χρειαζόμαστε  αυτή τη χρονική στιγμή «διπλωματική» ενίσχυση με μια ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε  γρήγορα να γίνει πραγματικότητα η κατασκευή του Ε65 σε νέα ευνοϊκότερη χάραξη.

Θα δώσει άμεσα θέσεις εργασίας στη χειμαζόμενη Περιφέρειά μας από τη μεγάλη ανεργία αλλά και  μόνιμες νέες θέσεις μακροπρόθεσμα σε πολλούς  τομείς γιατί είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στρατηγικής σημασίας.

Φέρνει την περιφέρειά μας στο επίκεντρο και ταυτόχρονα της δίδει την δυνατότητα προβολής και ανάδειξης των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων που  διαθέτει ο τόπος μας- μιας και οι αποστάσεις έχουν μικρύνει- στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην ανάδειξη των παραδοσιακών ποιοτικών προϊόντων, μέσω της γευσιγνωσίας, της  Δυτικομακεδονικής  διατροφής,της νέας επιχειρηματικότητας , στις μεταφορές, στις επικοινωνίες, στις «πράσινες» δράσεις στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην ενέργεια, στην υγεία στην παιδεία…

Δεν μπορούμε ,εμείς, πού έχουμε αγωνιστεί τόσα χρόνια για την ολοκλήρωση των υποδομών που σχεδιάσαμε, για να βγάλουν τον τόπο από την απομόνωση, να μην συναινέσουμε τώρα στην πρόταση αυτή, του κ. Αντιπεριφερειάρχη, που θα απεμπλέξει από χρονοβόρες διαδικασίες και καθυστερήσεις, την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Μακριά από τοπικισμούς και εγωπαθείς λογικές, το έργο αυτό πρέπει να ξεκινήσει σύντομα.

Θα μας καταστήσει με την Εγνατία Οδό, το κεντρικότερο γεωστρατηγικό κόμβο της χώρας και στις μεταφορές μιας και θα είμαστε κοντά σε τρία μεγάλα λιμάνια, Θεσσαλονίκης, Ηγουμενίτσας, Βόλου, και στην ενέργεια και στις επικοινωνίες και ταυτόχρονα θα μας φέρει κοντά στην υδροκέφαλη πρωτεύουσα των 5 εκατομμυρίων, στην μεγαλύτερη αγορά της χώρας σε τρεισήμισι ώρες…

Κυρία πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Κλείνοντας θέλω να επισημάνω τούτο:

Ο δημότης της Δεσκάτης, για μια απόσταση 63 χιλιομέτρων, χρειάζεται μια ώρα με κινδύνους για να φθάσει στα Γρεβενά.

Εσείς και εμείς σε μια ώρα βρισκόμαστε στην Θεσσαλονίκη.

Είναι μια τεράστια ενδοπεριφερειακή ανισότητα που σύντομα πρέπει να τελειώσει.

Αυτό θα γίνει με την νέα χάραξη του Ε65 και τον κάθετο σε αυτόν δρόμο που θα φέρει την Δεσκάτη σε απόσταση 15-17 λεπτών της ώρας από τα Γρεβενά και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τις αναπτυξιακές προοπτικές που τώρα ασφυκτιούν και συμπιέζονται.

Δημήτρης Ψευτογκάς

Περιφερειακός Σύμβουλος

Pseftogas2007.blogspot.com

Υστερόγραφο: Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , για αλλαγή χάραξης και άμεση έναρξη της κατασκευής του Ε65, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ (για  πρώτη φορά)

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ