Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επιστρέφουν στη φύση δύο αρκουδάκια (22/11/2011)

Γεννήθηκαν με  έναν μήνα διαφο­ρά τον περασμένο χειμώνα στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο Περτούλι Τρικάλων, αλλά είχαν την κοινή μοίρα να χάσουν από μωρά τις μητέρες τους.

Το πρώτο βρέθηκε να κλαίει σπα­ρακτικά καλώντας τη μητέρα του σε δασική περιοχή του Άργους Ορεστικού και το δεύτερο, λίγες μέρες αρ­γότερα, στη στάνη κτηνοτρόφου που το κρατούσε για… κατοικίδιο.

Και τα δύο ορφανά αρκουδάκια μεταφέρθηκαν στον Κτηνιατρικό Σταθ­μό του «Αρκτούρου» στον Αετό Φλώρινας , όπου… γνωρίστηκαν και μεγά­λωσαν σαν αδέλφια σε ένα ελεγχό­μενο περιβάλλον, με διακριτική αν­θρώπινη παρουσία.

Χάρη σε ένα καινοτόμο πρόγραμ­μα προσαρμογής, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα δύο αχώριστα αρκουδάκια είναι σήμερα έτοιμα να απελευθερωθούν στο φυ­σικό τους περιβάλλον μέσα στον χει­μώνα.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα βασίστηκε στο πρω­τόκολλο του Αμερικανού ειδικού Τζον Μπίτσαμ, στον οποίο οφείλει το όνομά του (Little John) το ένα από τα δύο αρκουδάκια. Το δεύτερο ονομάστηκε Νικήτας, συμβολίζοντας τη νίκη στην προσπάθειά του να επιβιώσει. Το πρωτόκολλο, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, προ­βλέπει την περίθαλψη και εκπαίδευ­ση των ορφανών με την ελάχιστη δυνατή παρουσία του ανθρώπου, ώστε να μη συνηθίσουν στην εξάρτηση και να μη ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Πριν από την απελευθέρωση, οι υπεύθυνοι της περιβαλλοντικής ορ­γάνωσης θα τοποθετήσουν στον «Little John» και τον Νικήτα ειδικά ραδιοκολάρα, ώστε να παρακολουθούν την πορεία επανένταξής τους  στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ