Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

«Τα ζώα του δάσους πηγαίνουν σχολείο»

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ σχεδίασε και υλοποιεί για τη σχολική χρονιά 2013-2014 ένα πρόγραμμα περιβαλλοντική εκπαίδευσης με δύο θεματικές: «Το Δάσος» και «Τα ζώα του δάσους πηγαίνουν σχολείο». Η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, συνεργάζεται με τις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και υποδέχεται τα σχολεία στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου, καλώντας τους μαθητές να γνωρίσουν το δάσος και τα είδη πανίδας που ζουν σε αυτό, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά, όπως είναι η  αρκούδα και ο λύκος.

kataxorisi

Το πρόγραμμα σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες για δράση και ενεργό συμμετοχή των μαθητών, με στόχο τη βελτίωση και προστασία των ελληνικών δασών, αλλά και την προστασία σπάνιων ειδών πανίδας στη χώρα μας, ενώ παράλληλα στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών, προκειμένου να αντιληφθούν την ανάγκη της προστασίας των ζώων αλλά και του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Μετά τις σύντομες παρουσιάσεις της ομάδας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και αφού μάθουμε γιατί κοιμάται η αρκούδα το χειμώνα, πώς επικοινωνούν μεταξύ τους οι λύκοι και γιατί θεωρούμε «πονηρή» την αλεπού, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία μέσα από δραστηριότητες σχεδιασμένες ανάλογα με την ηλικία τους να συμμετέχουν οι ίδιοι στη διαδικασία της περιβαλλοντικής τους ευαισθητοποίησης. Οι μαθητές κάνουν ένα ταξίδι στο δάσος και συναντάνε τα ζώα που ζουν σε αυτό, αναλαμβάνουν ρόλους ή αποτυπώνουν με το δικό τους τρόπο όσα μαθαίνουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ βρήκε τη θερμή υποστήριξη των ανθρώπων του ΟΤΕ και της COSMOTE, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον τους  σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την αφοσίωσή τους σε ζητήματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούνται από τον ΟΤΕ και την COSMOTE αγκαλιάζουν το σύνολο της επιχειρηματικής τους λειτουργίας και στοχεύουν όχι μόνο στη διαρκή ανάπτυξη και στη μικρότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον, αλλά και σε δράσεις που αναπτύσσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία των νέων και της κοινωνίας.

 

Μπορείτε να δείτε εδώ και τα δύο νέα ενημερωτικά έντυπα που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος (Ερευνώντας και προστατεύοντας τα δασικά μας οικοσυστήματα & Μαθαίνοντας για τα ζώα του δάσους).

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ