Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ταξιάρχης Γρεβενών : Η απόγνωση των κτηνοτρόφων με τις κλοπές μηχανημάτων , τους αγριόχοιρους και τις αρκούδες. Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , κ. Αθανάσιο Τσαυταρη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Εκπροσωπώντας τους αγρότες της Τ.Κ. Ταξιάρχη του δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, μιας ακριτικής περιοχής, όπου η δημοσιονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αγροτική μας παραγωγή , οφείλω να σας ενημερώσω ότι στο υπάρχον πρόβλημα έχουν προστεθεί και άλλα σοβαρά προβλήματα, τα οποία συνοπτικά έχουν όπως παρακάτω:

  1. Η κλοπή σημαντικών μηχανημάτων στα αντλιοστάσια του Τ.Ο.Ε.Β το 2011 και 2012, με άμεση συνέπεια να μην αρδεύονται εδώ και τρία χρόνια τα αγροτεμάχια της περιοχής του Ταξιάρχη Γρεβενών, συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων περίπου.
  2. Η εμφάνιση αρκούδων και αγριόχοιρων από το 2007 ,ο υπέρμετρος πολλαπλασιασμός τους στην περιοχή μας έχει τις εξής συνέπειες:
  • Την ολική καταστροφή των καλλιεργειών μας(αραβόσιτο – πατάτα-αμπέλι) .

 

  • Να εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας καθόσον πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι ,σε απόσταση αναπνοής, ιδιαίτερα με τις αρκούδες. Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι ο μεγάλος αριθμός αγροκτημάτων βρίσκονται πλησίον και πέριξ του χωριού ,φαινόμενο το οποίο εγκυμονεί κινδύνους και για τις ζωές των παιδιών μας όταν αυτά παίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

• Την αδυναμία υλοποίησης εφαρμογής εκ μέρους των αγροτών του Ταξιάρχη, των προγραμμάτων σχεδίων βελτίωσης καθώς και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία είναι επιδοτούμενα ,διότι η υλοποίηση των υποχρεώσεων (πενταετές πρόγραμμα καλλιεργειών) εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καταστροφής της παραγωγής από την επιδρομή των αρκούδων και των αγριόχοιρων.

  1. Όλα τα παραπάνω δηλώνουν ότι οι αγρότες θα πρέπει να συμβιώνουν αρμονικά με τα άγρια ζώα της φύσης πλην όμως αυτό δεν θα πρέπει να φέρει για τους προαναφερόμενους λόγους την οικονομική καταστροφή τους, αλλά και να εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ιδίων και των οικογενειών τους και ιδιαίτερα των παιδιών τους.
  2. Τέλος κε Υπουργέ ,ευελπιστώντας στην ευαισθησία σας για τους αγρότες της ακριτικής περιοχής του Ταξιάρχη Γρεβενών και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης , παρακαλούμε όπως:
  • Επιλυθεί το θέμα της λειτουργίας των αντλιοστασίων του Τ.Ο.Ε.Β

 

  • Ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα από την πολιτεία για τον περιορισμό των αγρίων ζώων (αρκούδων-αγριόχοιρων) στην περιοχή μας.
    • Να ενταχθούν και οι γεωργοί της περιοχής μας στους δικαιούχους των ενισχύσεων του μέτρου 216 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ΔΡΑΣΗ 1.1 «ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ» Η σε κάποιο αντίστοιχο νέο μέτρο.

■ Πραγματικές αποζημιώσεις μέσω του ΕΛ.Γ.Α

Είμαστε στη διάθεση σας για την παροχή περισσότερων πληροφοριών και την πληρέστερη ενημέρωση σας.(Τηλ. επικοινωνίας 6945191931)

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ