Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι από Γρεβενά και Τρίκαλα σε κύκλωμα ηρωίνης

Ενδείξεις για πιθανή εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης που εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα από τη Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας φέρεται να έχουν… προκύψει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε βάρος συνολικά 60 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και 13 κρατούμενοι. Οι τελευταίοι κατηγορούνται ότι εισήγαγαν και διακινούσαν στη φυλακή ηρωίνη αλλά και κινητά τηλέφωνα.

Νεότερες πληροφορίες  αναφέρουν ότι ερευνάται πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Γρεβενών και κυρίως των Τρικάλων. Στις φυλακές Γρεβενών εξάλλου κρατείται και 38χρονος Βούλγαρος (κρατούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών), που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχει ηγετικό ρόλο στη δράση της σπείρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από ένα χρόνο η Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας είχε συλλάβει υπάλληλο της φυλακής Τρικάλων για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο τζίρος του κυκλώματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, κυρίως τη Western Union. Νεότερες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι έχει ήδη ελεγχθεί το 20% των παραστατικών και το ύψος των χρημάτων που διακινήθηκαν ανέρχεται σε 95.000ευρώ. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μέρος των χρημάτων του κυκλώματος κατέληγαν (μέσω της Western Union) στο εξωτερικό, στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ιταλία και αλλού. Αποκαλύπτεται, ωστόσο, ότι χρήματα ακολουθούσαν και το αντίθετο δρομολόγιο, καθώς ως παραλήπτες εμφανίζονται άτομα στην Ελλάδα και ως αποστολείς πρόσωπα που εμφανίζονται να διαμένουν στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Αλβανού κατηγορούμενου που διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Εστελνε εμβάσματα σε Αλβανία και Βουλγαρία και ταυτόχρονα εισέπραττε χρήματα που κατέληγαν σε αυτόν από την Ιταλία, την Τουρκία και τη Ρωσία! Συνολικά 45 είναι τα άτομα που συναλλάχθηκαν με το κύκλωμα εντός και εκτός Ελλάδος. Το σκέλος αυτό της υπόθεσης αναμένεται (την προσεχή Τρίτη) να διερευνηθεί μέσω της Interpol. Συνολικά, από τη Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας συνελήφθησαν 25 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 51χρονου από τα Τρίκαλα, ο οποίος περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Συνήγοροι των κατηγορουμένων ισχυρίζονται ότι τόσο ο 51χρονος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι τοξικομανείς και έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε υποθέσεις ναρκωτικών. Αμφισβητούν επίσης το ότι η συνολική ποσότητα ηρωίνης που διακίνησε το κύκλωμα ανέρχεται σε 18 κιλά (όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.), αλλά σε «μόλις» 5.

 

 

 

 

 

 

athina984.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ