Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΣΥΡΙΖΑ: Ομιλία σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις

Σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά συμμετείχε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου την Τετάρτη 23/7, όπου μίλησε για τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας και τον ρόλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Υποστήριξε ότι «αυτό που γίνεται σήμερα, είναι ότι με βάση τις δανειακές συμβάσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση της χώρας και οργανώνεται συνολικά η εκποίηση των πάντων: όλης της ιδιωτικής αλλά και της δημόσιας περιουσίας του Κράτους, των δημόσιων επιχειρήσεων, ακόμη και των ίδιων των κρατικών λειτουργιών».

Η πόλη των Γιαννιτσών και ευρύτερα η περιοχή της Πέλλας πλήττεται βίαια από την νεοφιλελεύθερη επέλαση, όπως προκύπτει από την ομιλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι δύο υδροηλεκτρικοί σταθμοί της ευρύτερης περιοχής», οι οποίοι αποσχίστηκαν με το νομοσχέδιο για την “μικρή ΔΕΗ” και οδεύουν προς πώληση, «δηλαδή το εργοστάσιο του Άγρα και του Εδεσσαίου, που αποτελούν πολεμική αποζημίωση της Ιταλίας στο ελληνικό κράτος, είναι επενδύσεις του ελληνικού λαού, είναι αποκλειστική περιουσία του ελληνικού λαού και δεν μπορούν να βρίσκονται παρά μόνο κάτω από αποκλειστικά δική του ιδιοκτησία και να λειτουργούν για αποκλειστικά δικό του όφελος», όπως ανέφερε.

Πωλητήριο επίσης έχει βάλει το ΤΑΙΠΕΔ και σε δημόσια ακίνητα: «Μέσα από το Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας έχει βγάλει σε διαγωνισμό δημόσια ακίνητα στο όρος Καϊμακτσαλάν και στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας στον νομό Πέλλας, συνολικής έκτασης περίπου 18.400 στρεμμάτων…τα οποία, προσφέρονται για μακροχρόνια μίσθωση σε επενδυτή σε ένα πακέτο και μάλιστα έχει ήδη ρίξει 500.000 ευρώ από χρήματα του Δημοσίου για την ανακαίνιση και συντήρηση του πάγιου μηχανικού εξοπλισμού στο χιονοδρομικό κέντρο για να γίνει πιο ελκυστική η προσφορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο». Ακόμη το πρώην στρατόπεδο Καψάλη (όπως και άλλα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες) κινδυνεύει με ιδιωτικοποίηση, «σε μια πόλη που παρουσιάζει την μικρότερη αναλογία εκτάσεων πρασίνου ανά κάτοικο ακόμη και από την Αθήνα (!) Μόλις 2,1 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο». Ακόμη και για τα νερά των πηγών της Αραβυσσού, που κινδυνεύουν με εξάντληση, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαχείρισης από ιδιώτη και δεν μπορούν να διασφαλιστούν, παρά μόνο όταν «η ΕΥΑΘ επανέλθει σε πλήρη δημόσια ιδιοκτησία, με βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης, ώστε να προστατευθεί η οικολογία των υδάτινων κύκλων και να διατηρείται η ποιότητα του νερού στα ποτάμια και τους υδροφόρους ορίζοντες με προσανατολισμό στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης του νερού».

Η βουλευτής έκλεισε την ομιλία της δηλώνοντας ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις να αποτραπεί αυτό το εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα της κυβέρνησης και της τρόικας. Σε κάθε περίπτωση, ως Κυβέρνηση της Αριστεράς, μαζί με την μαζική δράση ενός μεγάλου λαϊκού και εργατικού κινήματος θα απορρίψουμε τις τετελεσμένες αποφάσεις που έλαβαν άλλοι για τη χώρα».

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ