Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης : Πως θα επιλεχθούν οι υποψήφιοι βουλευτές

Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στη δημοσιότητα ονόματα συντρόφων ή παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και πιθανολογείται η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές. Επειδή ο πολιτικός μας χώρος δεν ζει στις «σκιές», ούτε τροφοδοτείται από αυτές, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

 

1. Η κυβέρνηση, απομονωμένη κοινωνικά, γαντζώνεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δένεται ακόμη περισσότερο στο πολιτικό άρμα της Μέρκελ, αρνείται να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ακόμη και να διαχειριστεί τα μείζονα εθνικά θέματα. Ταυτόχρονα, επιχειρεί μάταια να παραπλανήσει επικοινωνιακά την κοινωνία, αγωνιώντας για λίγο ακόμη χρόνο κυβερνητικής εξουσίας προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες «υποχρεώσεις» της.

Η ελληνική κοινωνία έχει κάνει την επιλογή της και στοιχίζεται ολοένα και περισσότερο στην προοπτική της πολιτικής ανατροπής. Αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο μέσα από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αναδεικνύουν συνεχώς την αυξανόμενη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την συγκυβέρνηση, αλλά και μέσα από την ίδια την κοινωνία, τα κινήματα και τις αντιστάσεις του λαού μας. Ο στόχος της αυτοδυναμίας για την πλειοψηφία της κοινωνίας δείχνει να είναι απόλυτα εφικτός. Η προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού κλίματος από την πλευρά της συγκυβέρνησης και των ποικιλώνυμων κατεστημένων είναι πια μη αντιστρέψιμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέρα με τη μέρα, αγκαλιάζεται από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, αποκτά μεγάλη δυναμική κατάκτησης της κυβερνητικής εξουσίας, διευρύνει την εκλογική του επιρροή και μπορεί να αποκτήσει την πολιτική, ιδεολογική και προγραμματική ηγεμονία.

 

2. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση ένα πολιτικό κόμμα, πόσο μάλλον ένα κόμμα της αριστεράς, διατυπώνει με σαφήνεια το κυβερνητικό του πρόγραμμα, το κοστολογεί και το κάνει υπόθεση της κοινωνίας και των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρύτατου πολιτικού μετώπου, με σκοπό την ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Θεωρεί ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος και την ανάκτηση των δικαιωμάτων στην εργασία, είναι αδιαπραγμάτευτα. Προωθεί ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη δημιουργία νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον. Αντιστρατεύεται τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και τα καταστροφικά ταξικά τους προτάγματα. Οραματίζεται μια κοινωνία δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αλληλεγγύης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες. Επιθυμεί να αφήσει το στίγμα του στο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

3. Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος θα συμπαρασύρει μαζί του και τις φθαρμένες πολιτικές συμπεριφορές των αστικών κομμάτων. Για εμάς δεν υπάρχουν επαγγελματίες πολιτευτές, επίδοξοι σωτήρες και γυρολόγοι της ελπίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει το «πλυντήριο» κανενός. Υπάρχουν μόνο πολίτες, μέλη η μη του ΣΥΡΙΖΑ, που με ήθος και ανιδιοτέλεια συνδιαμόρφωσαν τον πολιτικό πλούτο που συσσωρεύτηκε στην περιοχή μας διαχρονικά και έδωσαν τις μάχες για την αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία, την προστασία του δημόσιου πλούτου και τα συμφέροντα των πιο αδύνατων στρωμάτων της κοινωνίας.

Αυτά είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν οι υποψήφιοι και αυτό είναι το πολιτικό πλαίσιο της συζήτησης για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που προβλέπεται από τις πολιτικές μας αποφάσεις και το καταστατικό του κόμματος.

Η συζήτηση αυτή δεν έχει γίνει ακόμη. Όταν διεξαχθεί αυτή η συζήτηση θα διεξαχθεί εντός του κόμματος, συντεταγμένα και δημοκρατικά και οι υποψήφιοι μας θα εκφράζουν τόσο τη συλλογικότητα μας όσο και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Θα είναι υποψήφιοι σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, με στόχο την καταγραφή αντιδράσεων, τη δημιουργία εντυπώσεων ή και συσχετισμών, δεν μας αφορά.

 

Το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ