Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συνάντηση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ουζουνίδου Ευγενίας με τον πρόεδρο του σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σαραφίδη Θωμά, ο οποίος κατέθεσε τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την εύριθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ και  την κατάσταση η οποία, όπως πρόσθεσε, είναι πλέον τραγική από ελλείψεις προσωπικού, ασθενοφόρων και εξοπλισμού.

Στη συνάντηση σημειώθηκε επίσης πως στη Δυτική Μακεδονία το σύνολο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ανά βάρδια είναι 6-7 από τα οποία 2 στην Κοζάνη, και από 1  στη Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο (στο Βόιο δεν υπάρχει κανένα!!).

Ο πρόεδρος του σωματείου του ΕΚΑΒ τόνισε ότι χρειάζεται άμεσα διπλασιασμός του προσωπικού, καθώς και των ασθενοφόρων. Η γεωγραφική περιοχή κάλυψης είναι τεράστια με αποτέλεσμα όταν απαιτείται επέμβαση σε περισσότερα περιστατικά του ενός ταυτόχρονα, δεν είναι δυνατή η ανταπόκριση.

Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει γιατρός για εφημερίες (χρειάζονται 4) και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως  «εκτελούμε και χρέη τηλεφωνητή γιατί δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, δεν υπάρχει σωστή υποδομή ασυρματικής κάλυψης, ενώ σε μερικά οχήματα δεν λειτουργούν τα μόνιτορ. Πολλές φορές γίνεται υπέρβαση ωραρίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του πληρώματος και του ασθενή».

Η Ε. Ουζουνίδου από την πλευρά της στάθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και γενικότερα ο χώρος της Υγείας στη Δυτική Μακεδονία και πρόσθεσε πως για το συγκεκριμένο θέμα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, καθώς σε όλη την Ελλάδα η κατάσταση του ΕΚΑΒ είναι ανάλογη.

 

Το Γραφείο Τύπου

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ