Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν!

Μεγάλη Τετάρτη εγένετο ο Μυστικός δείπνος!
> Μεγάλη Τετάρτη ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
> Μεγάλη Τετάρτη έγινε η σύλληψη και προσαγωγή του Άκη στον Ανακριτή!
> Η «σταύρωσή» του αναβλήθηκε για μετά την Ανάσταση!
> Άραγε, η δημόσια διαπόμπευσή του θα αλλάξει κάτι στον δημόσιο βίο;
> Μήπως θα πληρώσει μόνο αυτός το «μάρμαρο» για να σωθεί η τιμή της
> γυναίκας του Καίσαρα που ενώ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ τίμια, πρέπει να φαίνεται έτσι στον ευκολόπιστο και χειμαζόμενο λαό, που γεμάτος οργή διψάει για εκδίκηση και «φρέσκο αίμα»; Είναι συζητήσιμο το φρέσκο μιας και ο Άκης τώρα πιά, είναι γέρος και πολιτικά αδύναμος.
> Σαν πεσμένη γέρικη βελανιδιά, εύκολα και ανέξοδα λοιδορείται και ξυλεύεται από αυτούς που «δροσίστηκαν», «ανδρώθηκαν» και πολλαπλά ωφελήθηκαν στη σκιά της!
> Η μοίρα των αφρόνων πολιτικών και των παρατρεχάμενων «ορφανών» είναι κοινή.
> Η δυσκολία των καιρών και η μεγάλη κρίση σε οικονομικό πολιτικό και αξιακό επίπεδο, δεν φαίνεται να συνετίζει κανέναν!
> Η κάθοδο των γόνων και των επιγόνων (τέκνων και γαμβρών) στα ψηφοδέλτια (ιδίως της ΝΔ) από τη μια, η απροθυμία η πενία, η δυστοκία και η αμφιλεγόμενη κατάρτισής τους χωρίς αρχές, αξίες και μνήμη από την άλλη δείχνουν και τον εκφυλισμό της πολιτικής και τον γενικό μαρασμό της ελληνικής κοινωνίας.
> Τα κόμματα εξουσίας που είναι και ταυτόχρονα σταθερές του πολιτικού συστήματος κατακερματίζονται, ιδιαίτερα στη δεξιά πολυκατοικία.
> Αυτό που επιτεύχθηκε το 1974, μέσα από την βασανιστική εμπειρία της εφτάχρονης ξενοκίνητης Απριλιανής δικτατορίας των συνταγματαρχών, κινδυνεύει Απρίλιο του 2012, πάλι να αποδομηθεί επικίνδυνα « εις τα εξ ων συνετέθη» εν μέσω οικονομικής κρίσης και παγκόσμιας αστάθειας ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μουσουλμανική Βόρεια Αφρική.
> Η αδυναμία έκφρασης σύγχρονου πολιτικού λόγου, η έλλειψη αξιοπιστίας οι ευκαιριακές συμμαχίες και ο άκρατος λαϊκισμός αποτελούν μια επικίνδυνη εξέλιξη που θα την πληρώσει ακριβά ο συνήθης «ύποπτος»: ο λαός, οι πολλοί και αδύναμοι!
> Με τον συμβολικό αποκεφαλισμό του Άκη, στρέφουν αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και εκτρέφουν άγρια ένστικτα, αντί να θωρακίσουν παλαιούς και να δημιουργήσουν νέους θεσμούς δημοκρατίας και προόδου, να επενδύσουν σε διαχρονικές αξίες, στην διαφάνεια στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην ισονομία, στην ισοπολιτεία και να επαναφέρουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον δημιουργικό πολίτη, την συμμετοχική διαδικασία.
> Προσπαθούν να κατακτήσουν την εξουσία, εν ονόματι του λαού και υπέρ των συμφερόντων μιας κάστας μανδαρίνων που αφού επωφελήθηκαν από την νομή και κατοχή της, τώρα προσπαθούν αυτόν τον εσμό αργόσχολων και παρασίτων, να τον μετατρέψουν σε ποδηγετούμενο κοινοβουλευτικό μηχανισμό!
> Αυτό ξεπερνάει σε φαντασία και δημιουργικότητα τον Οργουελικό μηχανισμό του 1984, υποθηκεύει την έτσι και αλλιώς πάσχουσα δημοκρατία μας και οικοδομεί ένα επικίνδυνο σύστημα με φασιστικό περιεχόμενο!
> Αντί για ανάπτυξη, για οικονομική δημοκρατία, για τομές στο κοινοβουλευτικό σύστημα (π.χ μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 150, εκλογή μόνο από μονοεδρικές περιφέρειες, χωρίς αναπληρωματικούς, απλή αναλογική, το σημερινό μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα να μοιράζεται αναλογικά σε λίστα βουλευτών- προσωπικοτήτων των κομμάτων που η σειρά κατάταξης θα προκύπτει από πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές,, συγκρότηση γερουσίας, ενίσχυση του θεσμού του προέδρου της δημοκρατίας, με απευθείας εκλογή από τον λαό, ενίσχυση της αποκέντρωσης και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες και πόρους, τα Περιφερειακά Συμβούλια να λειτουργήσουν ως τοπικά κοινοβούλια με αυξημένες αρμοδιότητες, με μείωση του αριθμού των συμβούλων των Καλλικρατικών δήμων σε 30-51, με τριμελή τοπικά συμβούλια ετήσιας διάρκειας που θα εκλέγονται από λαϊκές συνελεύσεις και όχι με ψηφοδέλτια των 300 υποψηφίων, κλπ κλπ) συζητούμε για σκάνδαλα και λαθρομετανάστες!
> Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν!
> Αυτά όμως απαιτούν ρήξεις και ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής αποφασισμένο να κοιτάξει μόνο στο μέλλον!
> Η ευκαιρία αυτή χάθηκε από την παρούσα Βουλή!
> Η ισχυρή πλειοψηφία των 255 εδρών έδρασε μυωπικά και υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων!
> Η αρχομανία των ηγετών και τα αποκλίνοντα συμφέροντα, αντί να οδηγήσουν σε μια σταθερή πορεία ανασυγκρότησης και αλλαγών, οδήγησαν σε δειλά βήματα διαχείρισης μιας διεθνούς εμβέλειας κρίσης που επέπεσε ως λαίλαπα πρώτα στη δική μας χώρα, στον πιο αδύναμο κρίκο της ευρωπαϊκής αλυσίδας!
> Αυτή η χαμένη ευκαιρία , μπρός στο μέγεθος των προβλημάτων που θα έχει να αντιμετωπίσει μια ανίσχυρη μετεκλογική πλειοψηφία εταίρων, θα φαντάζει χρυσή!
> Η κίνηση του ανηλεήτως πληγέντος «εκατέρωθεν και εξ οικείων» τ. πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, να δημιουργήσει αυτήν την πλειοψηφία σωτηρίας από τον Ιούνιο του 2011, κατά το ένα σκέλος θα δικαιωθεί ιστορικά, ως κίνηση μεγαλοσύνης, πατριωτισμού και ανιδιοτέλειας.
> Ελπίζω να αξιοποιηθεί και η τελευταία ευκαιρία που παρουσιάζεται, πριν είναι αργά!
> Η δημιουργική εφυία του Β. Βενιζέλου, για να έχει μέλλον και προοπτική χρειάζεται ξεκάθαρες θέσεις, τύχη, και δύναμη!
> Όλα κρέμονται από μια κλωστή και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ούτε ελιγμών ούτε απωλειών!
> Δημήτρης Ψευτογκάς
> Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2007 και 2009
> Υπ. Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος
> Υστερόγραφο:1) Ο Άκης δεν είχε την τύχη των “καλόπαιδων” των μεγάλων σκανδάλων της ΝΔ, που τα αδικήματά τους παραγράφηκαν με το νυχτερινό κλείσιμο της Βουλής, από τον εξαφανισθέντα και ποιό επιτυχημένο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, Κ. Καραμανλή και σύντομα βουλευτή Θεσ/νικης, όμως μπορεί να έχει την καλή τύχη του προκατόχου του στο κελί, Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Ευφραίμ και να απελευθερωθεί “σύνομα” με περιοριστικούς όρους και εγγύηση μετά τις εκλογές!
> Η χώρα σε τι κελί θα εκτίσει μια σκληρή εικοσαετή κάθειρξη; Θα το
> ανεχθούμε και πόσο;
> 2) Ποιά είναι η μεγάλη ειδοποιός διαφορά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Ενώ το
> ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε και έβαλε στην φυλακή ένα πρωτοκλασσάτο ιστορικότου στέλεχος, η ΝΔ τα βάζει στά ψηφοδέλτιά της! το 2009 είχαν κατα την τότε Καραμανλική ρήση είχαν εκθέσει την παράταξη. Το διαρκές πολιτικό ατόπημα της συντηρητικής παράταξης είναι ότι χαρακτηρίζει τα μεγάλα αδικήματα των δικών της παιδιών “στιγμιαία” και παραγράψιμα!
>

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ