Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σκληρή μάχη Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. – «Ανένδοτος» ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσει η κυβέρνηση

Για έναν «καυτό» Σεπτέμβρη ετοιμάζονται η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με την ΝΔ να προηγείται μόλις με 0,1%.

Στη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτη με 29,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί κατά πόδας με 29%, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά το τρίτο κόμμα με 11,7%. Εκπληξη αποτελεί η άνοδος του ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 6,9%, αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ κατά 0,1%. Οι ΑΝ.ΕΛ διατηρούν σταθερά τα ποσοστά τους με 5,1%, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο της εξόδου από την Βουλή με 3,1%. ΟΑντώνης Σαμαράς παρουσιάζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31%, έναντι 11% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 64% της δημοσκόπησης δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Ανένδοτος» ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσει η κυβέρνηση

Οπως αποτυπώθηκε και στη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου περιμένει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ίσως και με προτροπή των δανειστών. Στην ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική και κάλεσε τονΑντώνη Σαμαρά «αντί να παίζει το θλιβερό ρόλο του πρόθυμου και υπάκουου μαθητή προς πάσα κατεύθυνση να αφουγκραστεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας, παράλληλα, επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον οποίο αποκάλεσε «άσχετο ή φερέφωνο» για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και για τις δηλώσεις του περί βιωσιμότητας του χρέους, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λόγω οικονομικών σκανδάλων όπως αυτό της Siemens, αναγκάζεται να ακολουθεί την γερμανική πολιτική.

Ορόσημο για να αποτυπωθεί η δυναμική της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι εκλογές, καθώς, όπως δήλωσε, θα είναι μιά κρίσιμη μάχη για το αύριο της χώρας και υπογράμμισε την ανάγκη να επιλεγούν υποψήφιοι χωρίς παραγοντισμούς, παλαιοκομματικά τερτίπια και προσωπικές στρατηγικές.

ΝΔ: Μόνο να βρίσει μπορεί ο Τσίπρας- Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην συμμορία της δραχμής

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίζει για να καλύπτει την πολιτική του γύμνια. Σε ύβρεις δεν υπάρχει πια λόγος να απαντάει κανείς. Τις απειλές στους επενδυτές και τους πολιτικούς αντιπάλους τις έχουμε ξανακούσει, όπως και τις απειλές να γίνει έρημος η οικονομία. Τώρα πρόσθεσε και τους τυχοδιωκτισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που απειλούν να οδηγήσουν τη χώρα στο περιθώριο και την απομόνωση.

Σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι το πιο επικίνδυνο απ’ όλα είναι η συμμορία των λαϊκιστών και της δραχμής».

Απάντηση και από το ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα δεν έμειναν ασχολίαστες ούτε από το δεύτερο κόμμα της συγκυβέρνησης, καθώς το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον κατηγορεί για «ντελίριο μισαλλοδοξίας»: «Όμως σήμερα, ανάμεσα στις γνωστές του κοινοτοπίες, υπάρχει μια απίθανη αποστροφή. Απευθυνόμενος στους εταίρους μας και τους επενδυτές τους λέει: «κρατήστε τα λεφτά σας για καμία πιο σίγουρη επένδυση».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «ο κ.Τσίπρας υπονομεύει την προσπάθεια για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα επισφαλή ”επένδυση” γιατί ο ίδιος και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν δυστυχώς πολιτικά στο σενάριο του αδιεξόδου και της καταστροφής με μόνο γνώμονα το φτηνό μικροκομματικό τους συμφέρον».

«Αυτή όμως είναι μια ”επένδυση” που δεν τους πήγε ούτε θα τους πάει πολύ μακριά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις Σταϊκούρα

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε σε μια δήλωση στην εφημερίδα Παραπολιτικά η οποία αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, καθώς σε συνέντευξη του υποστήριξε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τους εταίρους για περαιτέρω ελάφρυνση του. Οι δηλώσεις του, έρχονται σε αντιδιαστολή με αυτές του κ. Στουρνάρα, ο οποίος υποστήριξε στη Βουλή πως «βγαίνει ο λογαριασμός αρκεί να το πιστέψουμε».

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ