Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σημαντικά έργα ξεκινάνε στο Δήμο Δεσκάτης – Προεγκρίσεις δημοπράτησης τεσσάρων έργων

Τις προεγκρίσεις δημοπράτησης τεσσάρων έργων που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα του Δήμου Δεσκάτης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, του Δημάρχου Νίκου Μίγκου, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων. Συγκεκριμένα το δρόμο της υλοποίησης παίρνουν τα εξής έργα:

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 265.000 €

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη διαμόρφωση του εξωτερικού προαύλιου κοινόχρηστου χώρου της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Δεσκάτης, ο οποίος θα αποτελέσει χώρο ξεκούρασης, αναψυχής και κοινωνικών συναθροίσεων, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες της.

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 265.000 €

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας του Δήμου Δεσκάτης για να αποτελέσει χώρο ξεκούρασης και συγκέντρωσης των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της. Θα κατασκευαστούν ορισμένα τοιχία αντιστήριξης όπου αυτά είναι απαραίτητο σύμφωνα με τη μελέτη. Οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας θαεπιστρωθούν με τεχνητούς κυβόλιθους. Στην πλατεία θα γίνει διάστρωση τριών διαφορετικών υλικών. Κεντρικά θα γίνει διαμόρφωση σταμπωτού δαπέδου το οποίο θα διακόπτεται από στενόμακρες λωρίδες από κόκκινο τουβλάκι. Το ίδιο τουβλάκι θα χρησιμοποιηθεί και για την επίστρωση του δυτικού τμήματος της πλατείας πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί η μπετονένια πέργκολα. Στο τμήμα μπροστά από την εκκλησία θα τοποθετηθούν πλάκες λευκού μαρμάρου Το μάρμαρο θα διακόπτεται από λωρίδες πλάτους από κόκκινο τουβλάκι. Με λευκό μάρμαρο εξαιρετικής ποιότητας θα επενδυθούν και τα σκαλοπάτια μπροστά από την εκκλησία. Στο δυτικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα της πλατείας θα κατασκευαστούν δύο πέργκολες, οι οποίες θα εξυπηρετούν τα γειτονικά καταστήματα ώστε να τοποθετούν εκεί τα τραπεζοκαθίσματά τους. Η μία θα είναι εξολοκλήρου ξύλινη και η άλλη θα αποτελείται από μπετονένιες και ξύλινη επιστέγαση. Αριστερά από την είσοδο της εκκλησίας θα τοποθετηθεί το ηρώο του λοχαγού Μανουσάκη, ενώ δεξιά θα κατασκευαστούν παρτέρια τα οποία θα καλυφθούν με φυτική γη όπως και τα υπόλοιπα παρτέρια που θα κατασκευαστούν στην πλατεία. Στο σημείο αυτό θα μεταφυτευτούν τα δέντρα που προϋπήρχαν μπροστά από την εκκλησία. Όλα τα υπόλοιπα δέντρα που υπήρχαν ήδη στην πλατεία θα παραμείνουν ακριβώς στις θέσεις βρίσκονταν. Σε καίριες θέσεις της πλατείας θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα δαπέδου.

Τέλος θα τοποθετηθούν ξύλινα παγκάκια για στάση.

 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 495.000 € 

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη βελτίωση και ανάπλαση των κεντρικών ιστών της πόλης της Δεσκάτης. Οι παρεμβάσεις σε αυτοτελή τμήματα δρόμων του κέντρου του οικισμού με τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και σε συνδυασμό με την κατασκευή πεζοδρομίων, θα συμβάλλουν στο να επιτευχθεί η βελτίωση της προσβασιμότητας. Με τη βελτίωση των οδικών υποδομών επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα με σκοπό την διευκόλυνσή της πρόσβασης τους σε δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους. Εκτός από την βελτίωση και ανάπλαση των τμημάτων των δρόμων, από τη μελέτη προβλέπεται και η διαμόρφωση (νότια, ανατολική και δυτική) των όψεων του κτιρίου (καθαίρεση επιχρισμάτων, καθαρισμός των αρμών όψεων παλαιάς λιθοδομής -αμμοβολή- και αρμολόγημα όψεως τοιχοδομής με ρωμαϊκό κονίαμα (κουρασάνι) καθώς και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του πρώην 1ου Δημοτικού Δεσκάτης, το οποίο αποτελεί αξιόλογο και χαρακτηριστικό σημείο του οικισμού (παράπλευρα κεντρικό σημείο του οικισμού δίπλα στην κεντρική πλατεία), ώστε να αποτελέσει χώρο αναψυχής και χώρο ΠΑΡΚΙΝΓΚ

 

ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 910.000 €

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αναβάθμιση, αξιοποίηση και απόδοση στον αστικό ιστό, αυτοτελών τμημάτων δρόμων και ελεύθερων χώρων που προέκυψαν από επίχωση παλαιών χειμάρρων, με παράλληλη επανεξέταση της κυκλοφοριακής οργάνωσης του οικισμού της Δεσκάτης και συγκεκριμένα των δρόμων περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου Δεσκάτης και από τον Παλαιό μύλο ανατολικά μέχρι τον χώρο της εμποροπανήγυρις (περιοχή Παδίτσα). Η αναβάθμιση που προτείνεται, αφορά στη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και την κατασκευή πεζοδρομίων ώστε να συντελείται βελτίωση των οδικών υποδομών για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα με σκοπό την διευκόλυνσή της πρόσβασης τους σε κοινόχρηστους χώρους και σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης από την παρέμβαση προβλέπεται η ανάπλαση και βελτίωση κοινόχρηστων χώρων, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ